Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев вече не е депутат, парламентът прие оставката му

Политика

Делян Добрев вече не е депутат, парламентът прие оставката му

Делян Добрев вече не е депутат, парламентът прие оставката му - Tribune.bg
Снимка:

Няма да подкрепя оставката на това младо, будно и интелигентно момче, заяви Георги Марков

С 96 гласа „за“ депутатите прекратиха мандата на народния представител Делян Добрев.

Колегата му Георги Марков обяви от трибуната, че няма да подкрепи оставката. „Решение на Конституционния съд ни задължава да гласуваме всяка оставка. Аз обаче ще спазя Конституцията и ще гласувам по съвест. Затова няма да подкрепя оставката на Делян Добрев. Това е младо, будно и интелигентно момче. Днес той за втори път каза, че е политически убит. Нека върнем задължението всеки депутат да има по един малък апартамент. Майната им на тия апартаменти“, заяви той.

Делян Добрев напуска 44-тото Народно събрание след разговор с премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов. Аргументът му е „поредната фалшива новина, с която чашата на търпението му преляла“. Сделката с апартаменти в столичния кв.“Манастирски ливади“ е осъществена от майката на депутата, а той няма апартамент.

"Не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", обяви Делян Добрев. Оставката му е знак на солидарност и с колегите, които "спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения".

В началото на парламентарния ден Лиляна Радева се закле като народен представител в 44-то НС от листата на ГЕРБ в 23 избирателен район в София. Така тя зае мястото на министъра на правосъдието Данаил Кирилов в парламента.

Моника Гадажанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети