Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ вербално и писмено отказали среща с кандидата за министър-председател, излъчен от ГЕРБ

Политика

ДБ вербално и писмено отказали среща с кандидата за министър-председател, излъчен от ГЕРБ

ДБ вербално и писмено отказали среща с кандидата за министър-председател, излъчен от ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Христо Иванов обвини Бойко Борисов в лъжа, не бил искал да става главен прокурор

Ние вербално и писмено отказахме среща с кандидата за министър-председател, излъчен от ГЕРБ, обявиха на брифинг в парламента от „Демократична България“.

„Идеологията на ГЕРБ е корупцията, нагласените обществени поръчки, обръчите от фирми, така че нямаме допирна точка с тях и няма за какво да си говорим. Най-добре е да се смирят и да разберат, че българският народ повече не иска управление на ГЕРБ“, посочи ген. Атанас Атанасов.

„Какви допирни точки да имаме с тях, след като ГЕРБ не подкрепи кандидатурата на един от най-авторитетните икономисти в дясно Георги Ганев за председател на бюджетната комисия“, попита и лидерът на партията Христо Иванов.

Той използва срещата с медиите, за да уличи премиера Борисов в лъжа.

„Борисов и днес лъже, нагло и безпардонно, твърдейки, че аз някога съм искал да стана главен прокурор“, изтъкна Иванов. Той отрече някога да е искал да става главен прокурор, защото смята, че действащ политик не трябва да става главен прокурор.

„Към момента на процедурата не съм отговарял на изискванията за заемане на поста и затова не бих могъл да правя такова искане. Така че това е поредната нагла лъжа. Когато говорим за „идеологически и допирни точки“, питам какви допирни точки можем да имаме с един лъжец“, заключи Христо Иванов. Той коментира и факта, че ГЕРБ изпревариха „Демократична България“ и внесоха предложението си за създаване на анкетна комисия по случая със сарая на Доган в Росенец. Според Иванов ГЕРБ са се опитали да избегнат необходимостта да подкрепят предложение на „Демократична България“.

„ГЕРБ избързват леко и закъсняват фатално. Големият проблем при тях е защо не внесоха тази комисия в миналия парламент, а Росенец се случи тогава. Ние го внасяме на третия парламентарен ден. Кметът на Бургас, който носи голяма отговорност за много от нещата там, е и заместник-председател на ГЕРБ и продължава да бъде. Това е една много жалка процедурна маневра, като ГЕРБ се опитват да скрият сложността на положението, в което се намират“, завърши Христо Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети