Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Партията на Костов подкрепя Трифонов въпреки Костов (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Партията на Костов подкрепя Трифонов въпреки Костов (ВИДЕО)

Борисов и Трифонов били на кино и срещнали Костов. Той се здрависал само с Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сериозно обмисля да бъде кандидат за президент, в случай че има служебно правителство. Той отговори отрицателно на журналистически въпрос относно плановете си за оттегляне от политиката.

„Кой да се оттегли? Аз не съм четвъртият, или петият, или шестият. Защото Ицката, както му казвах дълги години, е пети в Бургас. Първият не се оттегля, а когато отборът печели, не прави смени“, заяви Борисов, който днес беше изписан от болницата.

Той коментира още, че ако мнозинството в НС не се възползва от 165 гласа в парламента и не направи кабинет, това се наричат „бъзльовци“ и „безотговорници“.

Той подчерта безусловната подкрепа специално на „умните и красивите“, който до вчера са обиждали Трифонов на „чалгар“, а днес го подкрепят безусловно.

Другите партии някъде са провели тайни разговори

„Каквото той каже – само да не е ГЕРБ. Ние искаме това да се запомни. Аз съм участвал в правене на правителства. Тези партии, след като такова единомислие демонстрират, такова брутално мнозинство, за всички постове заедно монолитно гласуваха, някъде са се провели разговори. Но! Ние ще действаме отговорно. Изпращаме най-доброто, което имаме, евроатлантическо“, разкри Борисов.

Днес преговорният екип на ГЕРБ с Демократична България ще бъде Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов. Утре преговорният екип на ГЕРБ с „Има такъв народ” ще бъде Даниел Митов, Любен Дилов и Калин Вельов.
„Да видим какво не им харесват“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се възмути от твърдения, че партията му се „окопава“ във властта.

„Абе я да си гледат работата! Кой го е казал? Нинова вчера каза, че аз със Станишев съм я свалил. Аз за нея мра да стои!“, обяви Борисов.

Корнелия Нинова към Трифонов, Иванов и Манолова: Късно е, колеги, за китка!

Станишев за Нинова: Откривате ли политическа логика? Аз вече не откривам дори здрав разум

Ако не ти поставят условия, значи ти готвят капан

Христо Иванов иска да бъде главен прокурор

„Да не се плашат, въпреки че аз вече на Слави Трифонов, ако бях, щях да се плаша, защото ако не ти поставят никакви условия, значи ти готвят капан. Аз съм му вече сърбал попарата на Христо Иванов. Когато сменихме по негово искане шефа на СГС. Когато смениха по негово искане ВКС. Тогава му беше добре. Когато се заяви, че иска да е главен прокурор, станахме лоши. Те са хора на задкулисието, така че само ще им дам повод да говорят. Да съм бил умен, да съм ги записал. Само че не съм бил умен, бил съм коректен, бил съм нормален и такъв ще остана“, категоричен беше Борисов.

Принципни различия

Премиерът в оставка не приема коментари, че опонентите му не можели да управляват заедно, защото имали „принципни различия“.

„Знаете ли как се преговаря с Волен Сидеров? Как се преговаря с Каракачанов за ромите и Северна Македония? Как се преговаря с Валери Симеонов за шума по морето? Всичко това изисква много усилия? Да е жив и здрав депутатът Трифонов и да отива в парламента! Аз излязох, за да не ги дразня“, подчерта той.

Според него „уж-десните“ от ДБ са всъщност най-левите в момента.

Костов не подал ръка на Слави Трифонов

„Само ще си позволя да разказжа една история – аз много уважавам Иван Костов и като премиер той е идвал при мен. Той притежава качества, които аз не. Той не обича хората. Каквито и протести да има – никога няма да се съобрази, може това да е по-правилно, не знам. Той е твърд човек и аз много го харесвам. Бяхме веднъж със Слави Трифонов на кино и срещнахме Иван Костов с неговата съпруга пред киното. Той се здрависа с мен, Слави Трифонов си подаде ръката, Костов си бръкна в джоба и не му подаде ръка. А партията на Костов днес безусловно, каквото и да правят, подкрепя тази партия“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Защо приятелството му с Трифонов се е разпаднало? Защото шоуменът решил да прави партия, а Борисов не искал да прави шоу, обясни лидерът на ГЕРБ.

Планът за възстановяване

Борисов разказа, че вчера представителите на ГЕРБ са се забавили при президента, за да обсъдят Плана за възстановяване.

„Защото омразата върши работа една, две седмици. След това трябва да си покажат капацитета. Този План е най-доброто, което може да се постигне с този капацитет, който има държавата в момента. Да кажат – приемат ли го или не. Били са длъжни от август досега да си направят планове, щом мислят, че ще управляват“, заяви той.

Александър Симидчиев е поискал да разговаря на 4 очи с Костадин Ангелов за щаба, но Борисов се възпротивил и настоял това да се случа публично.

„Да иде и на трибуната да обсъдят какво да правят. Аз коректно съм освободил досегашните, за да си назначат техните. НС да реши – възстановява стария щаб или дава нов състав. Министърът веднага ще издаде заповедта – 1 минута работа“, обобщи той.

Какво е моделът ГЕРБ?

„Избирателите били казали „не“ на модела ГЕРБ? Какъв е той? Силни кметове? Ако съм сгрешил – излизам, взимам оставка, махам министри. Сега кой ще носи отговорност?“, попита Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети