Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Демократична България“: За нас вече е нетърпимо да гледаме военните престъпления в Украйна

Политика

„Демократична България“: За нас вече е нетърпимо да гледаме военните престъпления в Украйна

Демократична България: За нас вече е нетърпимо да гледаме военните престъпления в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

„Всяка една държава е голяма колкото е голямо нейното достойнство. В този смисъл България не е малка страна“, категорични са от ДБ

Не можем да излезем във Великденска ваканция със спокойни сърца преди да разгледаме решението, с което парламентът упълномощава правителството да даде оръжие на Украйна. Затова настояваме още в днешното заседание на Комисията по външна политика то да бъде разгледано. Заедно с това настояваме хуманитарната помощ за украинските бежанци да не спира, каквито заявления бяха дадени от представители на държавни институции. Това заяви доц. Атанас Славов в декларация от името на ПГ на „Демократична България“.

Toй посочи, че на срещата в Народното събрание между депутати и външния министър на Украйна Дмитро Кулеба е бил поставен въпросът за оказване на всякаква необходима помощ на Украйна, включително военна.

„Представителят на българската общност в Украйна и депутатът в украинския парламент г-н Киссе заяви, че от руската агресия на територията на Украйна загиват и много хора с български произход и настоя за оказване на военна помощ. Министър Кулеба ясно заяви: „Украйна ще спечели тази война – 100%“. Този кураж, дързост и смелост вижда целия свят“, каза още Славов.

„Ние сме длъжни да разгледаме възможността за военно-техническа помощ за Украйна, за да може украинският народ да защити живота, свободата, честта на своите граждани от руската агресия. За нас от „Демократична България“ е нетърпимо да гледаме военните престъпления - мъченията, изнасилванията, убийствата на цивилни, за които спомена и външният министър“, подчертават в декларацията си от ДБ.

„Всяка една държава е голяма колкото е голямо нейното достойнство. В този смисъл България не е малка страна“, категорични са от „Демократична България“.

„Вярваме, че България ще прояви солидарност и ще остане вярна на своя исторически и цивилизационен избор“, каза в заключение Атанас Славов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп