Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ден 4, 01:00 ч: Христо Иванов реагира на шпионския скандал…

Политика

Ден 4, 01:00 ч: Христо Иванов реагира на шпионския скандал…

Ден 4, 01:00 ч: Христо Иванов реагира на шпионския скандал… - Tribune.bg
Снимка:

…И разкритикува арестите „в средата на кампанията“

След полунощ, цели 4 дни след разбиването на руска шпионска мрежа у нас, „Демократична България“ благоволиха да изкажат мнение за разкритията. Това се случи с пост във Фейсбука на Христо Иванов.

„Неприемливо е подобен случай да се превръща в платформа за координирани кампании от страна на Гешев и Борисов. Имаме изобилен опит с множество подобни казуси, които първо се използват за фойерверки, а после се разпадат зрелищно или угасват в тиха забрава, но във всички случаи ние плащаме сметката по неизбежните осъдителни присъди в Страсбург“, написа Иванов.

Според един от лидерите на ДБ анонсирането на този казус носело всички белези на пропагандно мероприятие.

„Не е никак трудно да се сетим, защо случай, който е бил в полезрението на властите ни от месеци, се реализира кампанийно точно сега: след звучните шамари от страна на ръководството на сенатската комисия по международни отношения за политическото статукво у нас и от страна на Кьовеши за Гешев, след изострянето на тона на Белия дом към Москва и неизбежните последици за Борисов, който има дълга история на обслужване на стратегическите интереси на Кремъл, на премиера и на главния прокурор спешно им е дотрябвала гръмка акция по освежаване на атлантическия им имидж. И то точно в средата на кампанията“, възмущава се Иванов, който съзира „моментен личен PR“ и „поредните фидел-кастровски излияния на Гешев и дребни заяждания от страна на Борисов с политическите му конкуренти“.

„България има системен проблем с руското влияние. (А и с други  влияния.) И точно заради сериозността на този проблем, всяко действие, насочено към неговото ограничаване заслужава позитивна оценка. Институциите и конкретните служители, които са си свършили работата в наскоро обявения казус с разкрити руски агенти, трябва да знаят, че имат обществена и политическа подкрепа за този курс на действие. Предателите трябва да си получат заслуженото по закон! Съобщението за обявяването на двама руски дипломати за персона нон грата във връзка с разкритията добавя към сериозността на институционалната реакция и също трябва да бъде приветствано“, пише още той.

„Ето защо, Демократична България се явява на тези избори със разработена програма“, обобщава повода за поста си Иванов и завършва с призив да се гласува за него.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети