Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: ДБ трябва да определят на кой партньор биха разчитали повече - на БСП или на ГЕРБ

Политика

Деница Сачева: ДБ трябва да определят на кой партньор биха разчитали повече - на БСП или на ГЕРБ

Деница Сачева: ДБ трябва да определят на кой партньор биха разчитали повече - на БСП или на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Кризите в момента не се управляват, оставени са на автопилот, смята депутатът на ГЕРБ и бивш министър

„Кризите в момента не се управляват, те са оставени на автопилот. ... По-добре да вървим към избори, за да се търсят коалиционните формули за следващо управление”. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, бивш министър на труда и социалната политика.

Тя допълни, че каквито и да са управленските коалиции и формулите им, битката с корупцията трябва да остане приоритет за всички партии. „Скандалите и раздорите в управляващата коалиция не са на принципна основа и за нас не е изненада, че те провалиха мандата за това да направят правителство”, коментира още тя.

Сачева подчерта категорично, че ГЕРБ ще върне веднага проучвателния мандат, когато им бъде връчен от президента. По думите ѝ 22-та закона, свързани с получаване на средствата от Плана за възстановяване, „не са част от програмата на парламента, защото не са внесени там”.

„С партиите, които имат ясна евро-атлантическа ориентация, за нас не е проблем да седнем и да говорим по конкретни приоритети. Притеснително е това, че „Демократична България” непрекъснато търси партньорството на БСП, дори на последните избори в Нова Загора се явиха в коалиция с БСП. Това поставя под съмнение за какво говорим”, каза депутатката от ГЕРБ-СДС и подчерта:

„ДБ трябва да определят за себе си на кой партньор биха разчитали повече - на БСП, която идеологически, поне на теория би трябвало да е различна от ДБ, или на ГЕРБ, които са показали ясна ориентация към западната демокрация”, заяви Сачева.  


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати