Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Кабинетът трябва да завърши мандата си в този състав

Политика

Деница Сачева: Кабинетът трябва да завърши мандата си в този състав

Деница Сачева: Кабинетът трябва да завърши мандата си в този състав - Tribune.bg
Снимка:

Цел на правителството е безработицата да остане на нива от 6.5%

„Кабинетът трябва да завърши мандата си в този състав“, коментира пред Нова ТВ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Относно спряганите варианти един от вицепремиерите да оглави кабинета и поисканите оставки на финансовия, икономическия и вътрешния министри, Сачева изтъкна, че се изчаква вотът на недоверие.

„Ще има Коалиционен съвет и тогава ще се вземе решение. Този кабинет трябва да завърши мандата си в този състав. Редовните избори са само след 7 месеца, нищо не налага влизането на България в хаос и нестихващи протести“, посочи социалният министър.

Деница Сачева отново изрази мнението си, че протестът няма ясни лидери и не бива да се забравят гражданите, които не протестират. По думите ѝ, има трима души, които се опитват да се представят на лидери, но на практика те не са изразители на младите хора, които протестират. Те не предлагат обща конкретика, допълни социалният министър.

За Сачева една от задачите на правителството е да задържи безработицата в края на годината на нива от 6,5%.

Социалният министър посочи, че едно от нещата, които всички българи искат, е стабилност.

Що се отнася до приключилите в Брюксел преговори между европейските лидери и новината, че България ще получи 29 милиарда евро средства в следващите години, Сачева подчерта, че това е сериозен успех за страната ни. Тя добави, че 7,7 млрд. ще бъдат средствата от фонда за преодоляване на последиците от COVID-пандемията.

„Тези средства не трябва да бъдат разглеждани като просто пари, а като бъдещи проекти – проекти за подпомагане на бизнеса, за безработицата, за младите хора, по отношение и на дигитализацията“, заяви министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Емил Генов И аз така смятам.
21.07.2020 09:56 / Отговор
baihui Тьотка, недо*****на!
21.07.2020 18:36 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати