Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: „Отровното трио“ ли са водачите? Те са аватари на бегълци от правосъдието

Политика

Сачева: „Отровното трио“ ли са водачите? Те са аватари на бегълци от правосъдието

Снимка:

„Отправят се заплахи към легитимно избрано правителство. Ще ни окачват на бесилките ли?“, пита министърът

Социалният министър Деница Сачева коментира протестите и че е важно да се разделят групите, защото според нея, има хора, които се опитват да използват енергията на демонстрациите за политически цели.

„Отровното трио ли са водачите на протеста. Те са просто аватари на провалени политици и на бягащи от правосъдието“, каза социалният министър пред БТВ.

„Не може да се говори: Отидете си с мир или ще бъде късно, не разбирам какво се случва, какви са тези заплахи? Отправят се заплахи към легитимно избрано правителство. Ще ни окачват на бесилките ли? Не смятам, че трябва да толерираме уличното правосъдие“, коментира Сачева.

По думите ѝ на протестите има и млади хора, които искат по-добро бъдеще и имат идеи.

„Винаги съм отделяла тези протестиращи от другите и съм на мнение, че трябва да се изслушат, но засега няма конкретни теми. За младите може да направим повече, за тях ще се опитваме да развиваме иновации, екология, дигитализация. Това са теми на бъдещето, не сме чули визия за бъдещето, ако говорим за тези протести, очакваме конкретни искания“, каза още социалният министър.

Според нея предстои тежка зима както в здравен аспект, така и в социален, защото безработицата може да има високи нива през октомври и ноември.

Затова тя заяви и че е важно да има стабилно правителство, което да изработи механизми за справяне с проблема.  


Коментари (1)

Кой води младите на протеста? Не само отровното трио.
Има информация, че единият от тройката, натиснала бутона в метрото, е др. Минчо Спасов (НДСВ, вице на Татяна Дончева), водач на двама младежи.
20.07.2020 20:28 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още