Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутат на Нинова с остра критика: Казусът с кораба „Vera Su“ е престъпление и показва пълна безпомощност на държавата

Политика

Депутат на Нинова с остра критика: Казусът с кораба „Vera Su“ е престъпление и показва пълна безпомощност на държавата

Снимка:

Ние сме на половин крачка от екологична катастрофа при положение, че имаме всички мощности това да бъде избегнато, заяви Борислав Гуцанов

„Засядането на кораба „Vera Su“  представлява огромен екологичен проблем за цялостно замърсяване на крайбрежието. В продължение на една седмица не се предприемат никакви действия. Това, че корабът е оставен на скалите, включително с екипажа на борда си, е престъпление към екологията на държавата, към хората и показва една пълна безпомощност.“ Това заяви народният представител в 46-то Народно събрание от БСП Борислав Гуцанов пред „България он еър“. 

„Ние сме на половин крачка от екологична катастрофа при положение, че имаме всички мощности това да бъде избегнато. Трябваше просто да бъде създаден кризисен щаб и да се действа адекватно в дадената ситуация. Освен това времето беше великолепно повече от седмица и нямаше никакъв проблем тов да стане,“ добави Гуцанов.  

По думите му, това е провал на много години назад неглижиране на морската индустрия, но е и безспорен факт, че министри на транспорта и на екологията също носят своята отговорност.  

„От БСП ще инициираме законодателни промени в морската част, стиковани със всичките институции и какво трябва да се прави, и възстановяване на морското спасяване. Това може да потрябва веднъж на 50 години, но краят може да бъде фатален с много човешки жертви и с огромни щети за държавата,“ подчерта социалистът.  


Топ новини

виж още

Актуална тема