Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутати от БСП са гласували за поправката „Артекс“

Политика

Депутати от БСП са гласували за поправката „Артекс“

Депутати от БСП са гласували за поправката Артекс - Tribune.bg
Снимка:

Противоречия в позицията на БСП по темата с добилата известност като „поправката Артекс“ в Закона за устройство на територията. В петък лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че левицата не е подкрепила въпросния текст, припомня ТВ Европа.

 „Да, наясно сме и не сме подкрепили този закон. -Поправката Артекс“ не сте я подкрепили? „-Не сме я подкрепили. – А били ли сте в зала тогава? – „Не сме проверили чак дотам, но видях гласуването“, заяви Корнелия Нинова.

Стенограмите от гласуванията на първо и второ четене обаче показват, че промяната в Закона за устройство на територията е приета без нито един глас „против“. По думите на Елена Йончева обаче двама депутати от левицата все пак са подкрепили закона.

„От левицата не са подкрепили тази поправка. Да, има два гласа, които са гласували. Това е така“, отговори неясно и уклончиво Йончева.

Ттова са Светла Бъчварова-Пиралкова и Радослав Стойчев. В залата са присъствали около 1/3 от депутатите на БСП. Според Йончева поправките в Закона за устройство на територията са направени, за да облагодетелстват фирмата „Артекс“, а представителите от БСП, които са ги подкрепили – не са били наясно, че става въпрос за лобистки текст.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ЗА БСП-ПАРТИЯ НА ДЕБИЛИ!
24.03.2019 21:16 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети