Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите от ДПС няма да присъстват в зала следващата седмица

Политика

Депутатите от ДПС няма да присъстват в зала следващата седмица

Депутатите от ДПС няма да присъстват в зала следващата седмица - Tribune.bg
Снимка:

Очакват да се опровергаят съмненията за карантинирани депутати

ДПС няма да присъства в зала следващата седмица, обяви на брифинг в парламента народният представител от ПГ на ДПС Халил Летифов.

„Предвид безредиците, които се случиха днес в пленарна зала, предвид нарушаването на правилника и на Конституцията и предвид това, че остана съмнение, че в залата са присъствали лица със съмнение, че са носители или са карантинирани, очакваме от министъра на здравеопазването да информира както народното представителство, така и обществеността, има ли такива основателни съмнения. Докато получим тази информация, ние няма да присъстваме следващата седмица в пленарна зала“, изтъкна Летифов.

От ДПС ще изчакат, докато се опровергаят съмненията за присъствие на карантинирани депутати в зала.

„Ние няма да присъстваме следващата седмица в пленарна зала, докато не стане ясно, че ние не сме заплаха за здравето и живота на хората, на нашите близки. Другата седмица ние няма да участваме в работата на Народното събрание освен ако няма някаква извънредна ситуация, която да налага това“, подчерта пред медиите Халил Летифов. Той уточни, че така или иначе ДПС са в зала в много редуциран състав.

Народният представител Хамид Хамид от ДПС допълни, че за напускането на парламента има и други аргументи.

Когато Конституцията и законите са стъпкани, на ход е диктатурата. Всички видяхте как беше осигурен кворум. Колкото до предложението ни, с което се опитахме да спрем срок по чл. 40 от Закона за политическите партии, което беше тотално отхвърлено само защото се касае за партийни мероприятия на ДПС, искаме да напомним за исторически факти. В близкото и далечно минало, където всяка диктатура е започвала с посегателство върху определени политически субекти, завърши Хамид Хамид.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Кво стана, другари Нали ДПС уж го играеха с ГЕРБ?! Май ви падат една по една опорките...
06.11.2020 14:46 / Отговор
Буй Направо листопад от опорки!
06.11.2020 15:38
Бай Гроздан Много важно, че депутатите от ДПС няма да присъстват в зала следващата седмица! Ей сега ще си го преместим у другия крачол, че изведнъж така ме заболя дедовия, мани-мани!
06.11.2020 15:38 / Отговор
3,5,8 без цар И бсп ,и дпс са родоотстъпнически партии и не може да се очаква нищо праволинейно или патриотично от тяхна страна!
06.11.2020 16:44 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати