Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите ще изслушат Константинова заради напрежението около бежанците

Политика

Депутатите ще изслушат Константинова заради напрежението около бежанците

Депутатите ще изслушат Константинова заради напрежението около бежанците - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите решиха да изслушат вицепремиера Калина Константинова във връзка със създалото се напрежение около преместването на украинските бежанци от хотелите на морето в държавни бази.

Предложението за изслушването дойде от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Точката ще бъде втора от дневния ред на парламента за четвъртък.

Припомняме, че голяма част от бежанците от Украйна отказаха да бъдат преместени във вътрешността на страната.

На 30 май последва изявление на Константинова за предприетите мерки от държавата в подкрепа на бягащите от войната в Украйна.  От него стана ясно, че правителството прекратява интеграционния план за разселване на бежанци във вътрешността на страната и всички украински бежанци, които са в хотелите на морето и на този етап твърдят, че няма къде да отидат, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

По думите й България не може да си позволи повече да издържа украински граждани в хотелите на първа линия по морето. От самото начало бе съобщено, че мярката е временна и цели да осигури време, в което бягащите от войната да се чувстват спокойни и да си стъпят на краката.

Константинова беше подкрепена и от премиера Петков.

„Ние за три месеца дадохме безпрецедентна подкрепа в едни от най-хубавите хотели на България. Сега влизаме в малко по-нормални рамки, все пак те са бежанци. Българската държава не може да продължи до безкрай да подкрепя такова луксозно пребиваване в България“, подчерта премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп