Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: Готвим се избори, промяната може да бъдем само ние

Политика

Десислава Атанасова: Готвим се избори, промяната може да бъдем само ние

Десислава Атанасова: Готвим се избори, промяната може да бъдем само ние - Tribune.bg
Снимка:

„От ГЕРБ ще се готвим за избори и да поемем управлението на страната, ще подкрепим истинските реформи и ще ги подготвяме, защото промяната може да бъдем само ние. Ние ще направим и съдебната реформа, така че никой да не бъде вкарван в затвора без съд и присъда. Ще изчегъртаме посредниците и мародерите, ще довършим всички магистрали, защото само ние можем. Няма да позволим шайката да продължи да руши страната ни. Христос воскресе и България ще възкръсне и след вас!“, обърна се към мнозинството в зала председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасов. В декларация от името на група тя се обърна към президента и припомни, че няма право да се упражнява върху българския народ.

„Г-н Радев, вашите отрочета използват войната, за да крадат. Ще ги спрете ли или ще продължите да рушите? Ако целта е да рушите, вашите отрочета добре се справят. Ще продължите ли да удряте политическата система или ще ги оставите да рушат страната ни“, попита риторично Атанасова. По думите й

Страстната и Светлата седмица са били време за размисъл и искане на прошка, но това важало за някой, който има страх от Бога и срам от хората.

„Преди Великден мнозинството си гласува 10 дневна почивка, изморихте се от управленска немощ, от това да не можете да вземете решение без да нарушите конституцията. Изморихте се от това, че вашият премиер не може да състави две смислени изречения. Изморихте се да мислите как да предадете националния интерес в Северна Македония, как да излагате себе си и страната ни. Народът се измори да гледа вашата агония. За 10 дни вашето правителство инсталира посредник при доставката на газ и цената ще се увеличи с 30%, започна разрушаването на „Български пощи“, всички знаят името на вашия човек, за шеф на НЕК от частния сектор, износът на оръжие за Украйна продължава с посредници“, констатира председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС. Тя се поинтересува дали управляващите толкова презират народа си, че мислят, че могат да правят каквото си пожелаят.

„Държите се с България като окупирана държава, която продължавате да плячкосвате. Хората се срамуват да казват, че са гласували за вас. Към коалиционните партньори - на каква цена съучаствате и подпомагате тези безчинства, за колко и срещу какво продадохте вашите избиратели - доволни ли са те от обедняването и нарасналата престъпност, от политически и морални унижения, на които това мнозинство ги подлага“, изтъкна Атанасова. Тя припомни, че даже онова зърно, което обеща коалицията, за да гарантира хляба на българина, не е купено.

„Вече ставате жалки. Никой не е станал добър от това е да обяснява колко друг е лош. Без ГЕРБ не е възможна никаква реформа и никакво геополитическо решение. Това мнозинство не е добре да управлява страната, вижда се от хората и трябва да го проумеете. Нямате право да се упражнявате върху българския народ, дори президентът Радев Ви нарече шарлатани. Мисля да го питам какво е мародери“, обеща Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати