Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев срещу оръжие за Украйна: Политически шарлатани щели да докарат войната тук

Политика

Радев срещу оръжие за Украйна: Политически шарлатани щели да докарат войната тук

Радев срещу оръжие за Украйна: Политически шарлатани щели да докарат войната тук - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев използва Деня на труда 1 май за нова порция критики към властта и призиви да не се месим на Русия, която опитва да превземе Украйна.

„Наш човешки дълг е да помагаме на пострадалите, но наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната, да не се поддаваме на милитаристките призиви, да не допусне страстите от войната да се настаняват у нас. И да не търпим политически шарлатани да ни разпалват за своя употреба“.

Това заяви в обръщение към нацията държавният глава.

„Има политици, които са готови да направят тази стъпка – да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели. Войната е бизнесът на демагозите – такива има. Чуждият живот на обикновените хора е стоката, с която те се разплащат помежду си. Никоя политическа демагогия няма право да залага живота на почтения, работещия човек“, каза той.

Президентът предупреди, че рискът войната в Украйна да ескалира като общоевропейска и дори световна е реален.

Радев вкара войната в речта си с прехода, че това е „най-опустошителният край на труда“, който, припомни президентът е на днешното си ниво – с отпуски и 8-часов работен ден, след дълги години борба за това.

България вече понася косвени щети от войната в енергетиката и все повече българи са под линията на бедността. „Нашата природа, децата ни, могат да станат жертва в тази ескалация“, каза още той.  


Топ новини

виж още