Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Десислава Атанасова: На срещата с ПП-ДБ присъстваха лица без политическа отговорност

Политика

Десислава Атанасова: На срещата с ПП-ДБ присъстваха лица без политическа отговорност

Десислава Атанасова: На срещата с ПП-ДБ присъстваха лица без политическа отговорност - Tribune.bg
Снимка:

„Общата ни цел е промяна, конституционна реформа“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след срещата с ПП-ДБ.

„Детайлите ще дойдат, когато заработи и комисията по конституционни въпроси. Търсим допирни точки, ако успеем да внесем общ проект за промени в конституцията. В готовност сме да обсъждаме голяма част от идеите с останалите парламентарни групи“, уточни Атанасова.

„Втората ни среща беше инициирана за разговори по общата управленска програма в частта правосъдие и вътрешни работи, програмата, с която в момента разполагаме е изпратена в екселска таблица.

Лена Бориславова на среща с ГЕРБ-СДС, обсъждат управленска програма

Голяма изненада беше съставът на участващите в срещата, не видяхме нито председатели на ПГ, нито оторизирани лица и неслучайно срещата продължи не повече от 20 мин“, коментира Атанасова.

Тя допълни, че ГЕРБ-СДС стои въпросът за лидерската среща на първо място и подписване на споразумение, което според тях трябва да е коалиционно, защото трябва да е ясно кой носи отговорността.

„На срещата присъстваха лица, които нямат качеството на народни представители, за нас беше смущаващо, защото не могат да носят политическа отговорност“, каза Атанасова.

Джапанките в сака: Кирил Петков в Лефкада със семейството докато го чакат за лидерски разговори

„Правителството на ПП е формирано благодарение на гласовете на ПГ на ГЕРБ-СДС. Неслучайно все още няма кандидати за областни управители, няма сформирани парламентарни комисии, именно защото съгласие не се постига“, посочи още Атанасова.

Припомняме, че на срещата се появи Лена Бориславова, която не е ясно точно в какво качество води разговори и преговори. Тя се подаде оставка като народен представител и заяви, че се заема с кметската кампания за София. В същото време стана ясно, че съпредседатеят на ПП Кирил Петков, който поиска въпросната среща е на почивка със семейството си. 

Томислав Дончев беше категоричен, че от ГЕРБ-СДС носят отговорност за това, че са дали шанс и право на живот на правителството, както и за външния министър. „Каква отговорност може да носи Десислава Атанасова за действията на Асен Василев или Екатерина Захариева за Румен Спецов”, попита той.

По време на разговорите той поясни, че е заявил, че моделът, който се следва, е неправилен. „Много не ми се иска правителството да се превръща в някакъв комитет за трудоустрояване, както изглежда на моменти. Овластяването на ярки партийни фигури няма да доведе до стабилност”, категоричен е Дончев.

Дончев уточни, че единствената валута, с която правителството може да си купи време, е резултати. В момента обаче такива нямало. „Трябва коалиционно споразумение, писан текст, където всички могат да следят кой изпълнява ангажиментите си и кой не”, каза още депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той говори и за сигнали, че „се планират употреби или злоупотреби на държавния апарат в помощ на една партия за местните избори, във вреда на друга”. „Това наша отговорност ли ще бъде? Да не вкарваме всичко в сюжети, близки до садизма, мазохизма или самонараняването”, поиска Дончев.

Във връзка със седемте условия, поставени от „Продължаваме Промяната - Демократична България” към ГЕРБ-СДС, Дончев заяви: „Това е абсурдно. Те са в изолация, усещат липса на подкрепа и ни поставят допълнителни условия. Как да прочета това - когато очевидно си в изолация и поставяш допълнителни условия”, пита той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети