Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дилов-син: При липса на съгласие ни очаква икономическа, енергийна, политически и конституционна криза

Политика

Дилов-син: При липса на съгласие ни очаква икономическа, енергийна, политически и конституционна криза

Дилов-син: При липса на съгласие ни очаква икономическа, енергийна, политически и конституционна криза - Tribune.bg
Снимка:

„В ситуация на класически анекдот сме. Песимистът казал: По-лошо не може да стане, а оптимистът отвърнал: ааа, може, може! Надявам се на изтрезняване и вразумление на политическия елит. Особено на доскоро управлявалите. Не може да не си дават сметка какво причиниха!“ Това заяви кандидат депутатът Любен Дилов-син пред „flagman.bg“ в прогнозата си за бъдещото 48-мо Народно събрание.

Дилов отчита, че при липса на съгласие, освен икономическата, енергийна и политическа криза, ще влезнем и в конституционна. Има ред избори, дефинирани в конституцията, които изискват повече от половината депутатски гласове... Той е категоричен, че без редовно правителство наистина ще изпаднем в състояние на необратимо свободно падане.

Дилов допълва, че най-добрата формула за излизане от тази ситуация е ГЕРБ и партньори, тъй като партията водена от Бойко Бориков е показвала, че може да се справя с кризи.

„Надявам се, че разумът на по-старите политически играчи може да се предаде по въздушно-капков път и на новите (защото новите опитаха по полов път и не се получи много добре). Проучванията към момента показват, че без ГЕРБ е невъзможно да има мнозинство и редовен кабинет. Но...в крайна сметка ще се произнесе народът. Ако му харесва това, което му се случи за последните 6 месеца, да продължава с т.нар. промяна“, заяви още той.  

По повод думите на ПП и ДБ, че ГЕРБ не се бори с корупцията, подкрепят главният прокурор Иван Гешев и искат „пенсиониране“ на Бойко Борисов, Дилов заяви, че всичто това се основава на предположения

„Ние не сме подкрепяли Гешев, а конституционно определеното разделение на властите, в което г-н Христо Иванов се кълне. При лидерите на Промяната е по-различно - те не четат и не зачитат много-много Конституцията, както е известно. Впрочем господин Гешев беше избран точно по правилата от последната реформа на г-н Христо Иванов. Тези партии не могат да определят кой ще е лидер на ГЕРБ. Представете си, дори ние в Гергьовден не можем да определим кой ще е лидер на ГЕРБ, на ДБ или на Промяната. Това си е работа на самите партии. Но ако мислят как да излезем от кризата, в която ни вкараха, редно е да изберат съвсем друг подход. На търсене на общи идеи и действия, а не на демаркации. Такива общи идеи са върховенството на закона, защитата на вече направените външнополитически и цивилизационни избори, защитата на обикновените хора от развихрилата се инфлация и енергийна криза. Предлагам първо да отговорим на въпросите на хората: какво ще ядем, с какво ще се топлим, колко ще ни струва... И ако отговорим задоволително и ни остане време, да се върнем на темата за лидерството в отделните партии“, заяви още Дилов.

Кандидат-депутатът допълни, че предстои тази седмица да се подпише и официалното споразумение между ГЕРБ и „Гергьовден“.  

И в тези избори Дилов е кандидат-депутат от Бургас. „Гергьовден“, а Димитър Николов беше младата надежда на СДС. Цялата нова политическа история на Бургас ми е станала нещо като генна памет, както и проблемите на града и малките общини. Парашутист би могъл да ме нарече някой, който отскоро се занимава с политика, така че не се обиждам. Но е важно да отблежа, че идеята Жечо Станков този път да води листата е изцяло наша, на „Гергьовден“. И горещо подкрепена от местния ГЕРБ. Даже срещнахме известна съпротива на централно ниво в ГЕРБ. Но наложихме виждането си, че в момента най-важното за района е да не позволим централната правителствена криза да се прехвърли в общините. Да запазим Бургас като витрина на успешното самоуправление и - най-важното - да се преборим с тежкото неглижиране на Бургас, което Промяната наложи. Всеки наш проект беше умишлено спиран и саботиран. За тези задачи трябват истински местни патриоти, хора, които и насън да ги бутнеш знаят приоритетите на района. Такива вън от съмнение са Галя, Жечо, Стефана, Адам, Андрей, Митко Брадата...цялата ни листа! Тя е страхотно регионално балансирана и съставена от взаимно допълващи се професионалисти“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети