Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Георгиев: Допуснах грешки - едната бе разкриването на руските шпиони

Политика

Димитър Георгиев: Допуснах грешки - едната бе разкриването на руските шпиони

Димитър Георгиев: Допуснах грешки - едната бе разкриването на руските шпиони - Tribune.bg
Снимка:

Шпионският скандал и олигарсите е нещото, което не беше пипано от години, каза шефът на ДАНС

„За мен обяснението да се стигне до тук е, че в работата си сме допуснали някакви грешки. Една от тях е, че през последните години направихме операции, които разкриха шпионски мрежи на чужди разузнавания, особено последните, които са свързани с хващането на шпионите, които работеха за Русия“.

Така шефът на ДАНС Димитър Георгиев коментира искането от страна на служебния кабинет да бъде отстранен от поста. По-рано служебният премиер Стефан Янев заяви, че с поведението си той е накърнил престижа на службата.

„Шпионският скандал и олигарсите е нещото, което не беше пипано от години. Още преди да дойде служебният кабинет се говореше, че ще се махнат шефовете на служби. За мен това нещо уронва не престижа на службите, а държавността“, категоричен бе той.

Той заяви, че първата информация, която е била поискана от служебното правителство и от премиера е била за шпионския скандал.

Димитър Георгиев допълни: „Имаме едно основно притеснение – че силовият вицепремиер Бойко Рашков е лице с отнет достъп до класифицирана информация за срок от три години като отнемането е преди две години. Този достъп не е обжалван“.

Във вторник ДАНС е дала доклад на премиера Янев по вътрешната проверка дали са подслушвани политици. Георгиев обяви, че обвиненията от страна на Атанас Атанасов са несъстоятелни, но не отговори на въпроси дали политици са попадали в СРС-та на агенцията покрай други разработки. Георгиев каза още, че недоумява с какво е уронил престижа на ДАНС, след като агенцията е награждавана от партньорски служби и е допусната в контраразузнавателния Шенген.

„Благодаря на всички колеги, защото дълги години работихме заедно професионално. Чакам си указа и ще си тръгна с високо вдигната глава“, заяви Димитър Георгиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати