Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Николов: Продължаваме с разширяването на училищния сграден фонд

Политика

Димитър Николов: Продължаваме с разширяването на училищния сграден фонд

Димитър Николов заяви намерението си да продължи да развива програмата „Професионално образование и бизнес”

„Предстои разширяване на училищния сграден фонд чрез ремонти, изграждане на пристройки или нови здания там, където имаме готови проекти“, заяви Димитър Николов – кандидат за кмет на община Бургас, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Това ще се случи със СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ОУ „Васил Априлов”, АЕГ „Гео Милев”, ОУ „Св. Княз Борис I”, ППМГ „Акад. Никола Обрешков” и ГРЕ „Г. С. Раковски”, ОУ „Христо Ботев” - кв. „Сарафово”.

С изграждането на пристройки и нови училищни сгради ще бъде подобрена средата за обучение на младежите и работата на техните преподаватели. На много от местата това ще позволи да се премине към едносменен режим.

Димитър Николов заяви намерението си да продължи да развива програмата „Професионално образование и бизнес”. Тя е насочена към модернизиране на материалната база на професионалните училища и разкриване на нови специалности, за които има заявено желание за сътрудничество от бизнеса. Конкретна стъпка по тази програма е оборудването на съвременни кабинети по морска навигация, корабоплаване и морско спасяване в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола”, което да позволи международно сертифициране на морските специалисти. Предстои също така разкриване на нови паралелки към Механотехникума, оборудване на учебен център и създаване на Авиационен център - Бургас за обучение на пилоти от гражданската авиация.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема