Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Димитър Николов: Продължаваме с разширяването на училищния сграден фонд

Политика

Димитър Николов: Продължаваме с разширяването на училищния сграден фонд

Димитър Николов заяви намерението си да продължи да развива програмата „Професионално образование и бизнес”

„Предстои разширяване на училищния сграден фонд чрез ремонти, изграждане на пристройки или нови здания там, където имаме готови проекти“, заяви Димитър Николов – кандидат за кмет на община Бургас, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Това ще се случи със СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ОУ „Васил Априлов”, АЕГ „Гео Милев”, ОУ „Св. Княз Борис I”, ППМГ „Акад. Никола Обрешков” и ГРЕ „Г. С. Раковски”, ОУ „Христо Ботев” - кв. „Сарафово”.

С изграждането на пристройки и нови училищни сгради ще бъде подобрена средата за обучение на младежите и работата на техните преподаватели. На много от местата това ще позволи да се премине към едносменен режим.

Димитър Николов заяви намерението си да продължи да развива програмата „Професионално образование и бизнес”. Тя е насочена към модернизиране на материалната база на професионалните училища и разкриване на нови специалности, за които има заявено желание за сътрудничество от бизнеса. Конкретна стъпка по тази програма е оборудването на съвременни кабинети по морска навигация, корабоплаване и морско спасяване в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола”, което да позволи международно сертифициране на морските специалисти. Предстои също така разкриване на нови паралелки към Механотехникума, оборудване на учебен център и създаване на Авиационен център - Бургас за обучение на пилоти от гражданската авиация.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати