Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Директно от болницата: Борисов представи проектокабинета на ГЕРБ (ВИДЕО)

Политика

Директно от болницата: Борисов представи проектокабинета на ГЕРБ (ВИДЕО)

Повечето министри от кабинета „Борисов 3“ са предложени отново

Бойко Борисов представи проекта за кабинет на ГЕРБ. Даниел Митов е предложен за премиер, а Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Румен Христов – за вицепремиери.

Лидерът на ГЕРБ представи номинираните директно в болницата, където вчера беше опериран след травма.

Според проекта на ГЕРБ Румен Христов поема отбраната, Екатерина Захариева отново отговаря за външните работи, а Калин Вельов е предложен за министър на културата.

„Предложих на Красимир Каракачнов да остане и в този кабинет военен министър. Той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Аз му предложих, искам да се знае“, заяви Борисов.
Ново лице е и Александър Иванов – бившият депутат предложението за регионален министър. Любен Дилов пък беше представен като проектоминистър на туризма.

„Много е лесно да говориш кой е страхлив и кой не. Толкова години носих сам отговорността, с различни партньори, за всяко нещо. Страхът е на този, който ще избяга от отговорността да състави кабинет. Имат огромно мнозинство, могат да управляват и да направят какво са обещали. Искам да им видя разчетите, искам да им видя приходния баланс. Подозирам, че сега всички така ще правят, че да няма правителство“, прогнозира Борисов.
Лидерът на ГЕРБ се пошегува с твърденията, че според негови противници бил чел само една книга „Винету“. Обясни, че не била една, а две – защото има два тома. После вече по-сериозно заяви, че винаги е предпочитал противниците му да го подценяват.

Борисов обясни и нежеланието си отново да се опитва да стане премиер.

„Искам да се работи в спокойна среда, аз съм „дразнител“. Ако ползвам футболно сравнение, в политиката ГЕРБ е като Роналдо и Меси. Искат да ни няма. Казах ок – без Борисов, само да има мир. В момента има огромно управляващо мнозинство, каквото не е имало много отдавна – всеки ден ще им го напомням“, заяви лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети