Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Дневният ред на управляващите вече 6 месеца няма нищо общо с дневния ред на обществото

Политика

ДПС: Дневният ред на управляващите вече 6 месеца няма нищо общо с дневния ред на обществото

ДПС: Дневният ред на управляващите вече 6 месеца няма нищо общо с дневния ред на обществото - Tribune.bg
Снимка:

„Дневният ред на управляващите вече 6 месеца няма нищо общо с дневния ред на обществото, заяви Джевдет Чакъров от ПГ на ДПС в декларация от трибуната на Народното събрание.

„Ние от ПГ на ДПС правим настоящата декларация, за да поставим на вниманието на правителството и на парламента дневния ред на обществото, а именно – повсеместната криза, предизвикана от войната в Украйна и необходимостта от мерки за преодоляване на негативните последствия от нея във всички сфери.“, подчерта той.

„Необходимо е да направим това, защото дневният ред на управляващите вече 6 месец няма нищо общо с дневния ред на обществото”, категорични са от ДПС.

Чакъров заяви, че едва тази седмица управляващите са заговорили за пакет от мерки срещу кризата, притиснати от обявения национален протест на работодатели и синдикати.

„Но мерките тепърва ще бъдат обсъждани в коалицията, след това ще бъдат гласувани, и евентуално през юли или август да започне прилагането им“, каза той.

„Войната в Украйна започна на 24 февруари. Още през март във всички страни от ЕС вече се прилагаха първите мерки срещу криза, а в момента в редица държави от ЕС, подчертавам, се прилагат втори пакет от мерки и са набелязани такива в дългосрочен план“, посочи депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети