Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС информира Брюксел за нарушаване на човешките права на активисти на партията на вота на 11 юли

Политика

ДПС информира Брюксел за нарушаване на човешките права на активисти на партията на вота на 11 юли

ДПС информира Брюксел за нарушаване на човешките права на активисти на партията на вота на 11 юли - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ запозна съпартийците си от в Европарламента от „Обнови Европа“ с, по думите му, случаи на нарушаване на човешките, гражданските и политически права на активисти на движението по време на предишните парламентарни избори. По думите му движението все още получава сигнали на „полицейщина“.

„Активисти и ръководители на партията бяха принудени да подписват протоколи, че няма да раздават рекламни материали, няма да провеждат обучителна кампания, как да гласуват хората с машини.“, заяви Карадайъ.

„Председателят на правната комисия в Европейския парламент Адриан Васкес Ласара от „Обнови Европа“ предложи да бъде изпратена делегация от Европейския парламент, която да наблюдава провеждането на изборите в България.“, допълни още той.

Лидерът на движението заяви, че ДПС категорично ще излъчи свой кандидат на предстоящите избори за държавен глава на 14 ноември.

„Приехме и критерии за номинации и процедури за номинации. Тези срокове текат. Крайният срок за разширените областни съвети е 3 октомври. 4 октомври трябва да получим всички документи в централата и след 5 октомври ще започнем да работим по тази тема. И ще вземем съответните решения в законоустановените срокове.“, допълни Карадайъ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати