Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС иска премиерът да се разграничи от Каракачанов за Войводиново

Политика

ДПС иска премиерът да се разграничи от Каракачанов за Войводиново

Снимка:

Карадайъ: Прокуратурата да се сезира за съборените къщи

Движението за права и свободи настоява министър-председателят Бойко Борисов да се разграничи от думите на вицепремиера си Красимир Каракачанов за случилото се в с. Войводиново. Това става ясно от декларация, прочетена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание.

„Това, което се случи в село Войводиново в Пловдивско, в участъка Сливен-Гурково, в Павел баня и Благоевград е ужасно. По-ужасното е, че управляващите не си дават сметка какво следва. Не разчитат правилно сигналите и остават глухи за посланията“, предупреждават от ДПС.

Според Мустафа Карадайъ в тези случаи сме станали свидетели на груба манипулация и опит за политическа употреба за краткосрочни дивиденти. „Моделът е един и същ. В навечерието на избори, битови и социални случаи да се политизират, и да се търси групово наказание при грубо погазване на принципа на личната отговорност за всяко нарушение или престъпление“, посочи той.

„Премиерът да се разграничи от изказванията на вицепремиера и да предприеме необходимите политически действия“, настоя Карадайъ по адрес на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Председателят на ДПС призова час по-скоро всички органи и институции да изпълнят задълженията си и да започне комплексно решаване на проблемите.

Моника Гаджанова  


Коментари (1)

Росен Защо не уточни,че съборените къщи са незаконни
16.01.2019 17:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още