Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС иска премиерът да се разграничи от Каракачанов за Войводиново

Политика

ДПС иска премиерът да се разграничи от Каракачанов за Войводиново

ДПС иска премиерът да се разграничи от Каракачанов за Войводиново - Tribune.bg
Снимка:

Карадайъ: Прокуратурата да се сезира за съборените къщи

Движението за права и свободи настоява министър-председателят Бойко Борисов да се разграничи от думите на вицепремиера си Красимир Каракачанов за случилото се в с. Войводиново. Това става ясно от декларация, прочетена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание.

„Това, което се случи в село Войводиново в Пловдивско, в участъка Сливен-Гурково, в Павел баня и Благоевград е ужасно. По-ужасното е, че управляващите не си дават сметка какво следва. Не разчитат правилно сигналите и остават глухи за посланията“, предупреждават от ДПС.

Според Мустафа Карадайъ в тези случаи сме станали свидетели на груба манипулация и опит за политическа употреба за краткосрочни дивиденти. „Моделът е един и същ. В навечерието на избори, битови и социални случаи да се политизират, и да се търси групово наказание при грубо погазване на принципа на личната отговорност за всяко нарушение или престъпление“, посочи той.

„Премиерът да се разграничи от изказванията на вицепремиера и да предприеме необходимите политически действия“, настоя Карадайъ по адрес на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Председателят на ДПС призова час по-скоро всички органи и институции да изпълнят задълженията си и да започне комплексно решаване на проблемите.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Росен Защо не уточни,че съборените къщи са незаконни
16.01.2019 17:40 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети