Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС към Мария Габриел: На България ѝ отива да има жена министър-председател

Политика

ДПС към Мария Габриел: На България ѝ отива да има жена министър-председател

ДПС към Мария Габриел: На България ѝ отива да има жена министър-председател - Tribune.bg
Снимка:

„На България ѝ отива да има жена министър-председател. Ние в ДПС имаме принцип, когато има да се свърши важна и отговорна работа, се обръщаме към жените”. Това заяви на срещата с Мария Габриел в Народното събрание Йордан Цонев от ДПС.

„Надяваме се и пожелаваме мандата, който ще получите да го завършите успешно и да завършим работата, която българските граждани очакват“, каза той.

„През изминалите 14 години с немалка част от вас сме работили, съвместно сме отстоявали евроатлантическата визия на България. Днес заставам пред вас с отговорността пред всички избиратели, затова днес ключовата дума е диалог“, посочи от своя страна Мария Габриел.

Тя призова в краткосрочен и дългосрочен план да се заяви кое е важното пред България.

„Предизвикателството днес е да изпълним думата диалог в действия. Иска ми се в този диалог да намерим това, което сплотява, обединява, което ни дава сили да вървим напред. На първо място приоритет е кабинет, втората е стабилност на публичните финанси, третият- съдебна реформа с разследване на главния прокурор и разделяне на комисиите на КПКОНПИ на две части, както и конституционна реформа”, каза още тя и отново уточни, че ще се поиска отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

Тя изброи приоритетите, които би си поставила, ако стане премиер, а от „Движението“ подчертаха, че в голяма степен съвпадат с техните.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети