Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Оставка и на правителството, и на Радев

Политика

ДПС: Оставка и на правителството, и на Радев

ДПС: Оставка и на правителството, и на Радев - Tribune.bg
Снимка:

Войната между институциите доведе до политическа криза, в която се намираме днес, до критичната точка на хаоса, категоричен е Мустафа Карадайъ

„Войната между институциите доведе до политическа криза, в която се намираме днес, до критичната точка на хаоса. Ние от ДПС предлагаме: оставка на правителството час по-скоро, второ оставка на Румен Радев като президент заедно с оставката на правителството“. Това заяви лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна на първото заседание от новата сесия на Народното събрание.

Според ДПС нито една от двете страни на реваншистката барикада не трябва да се чувства като победител, защото резултатът ще бъде контрареваншизъм.

„Радев атакува Бойко Борисов и правителството, атакува и НС. Прави опит за противопоставяне на съдии срещу прокурори. По този начин ерозират и изпълнителната, и законодателната, и съдебната власт, както и президентската институция. Президентът трябва да бъде обединител на нацията, но г-н Радев ерозира всички институции и държавността като цяло. Ако иска да се изяви като политик, има време да си регистрира партия и да се яви на ватериалния терен на следващите парламентарни избори", посочи Карадайъ.

От ДПС настояват за формиране на експертен антикризисен кабинет.

„За да няма реваншизъм и контрареваншизъм, предложението на ДПС е експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените като спешни за България  в краткосрочен план антикризисни мерки“, заяви Карадайъ.

„Първият ден от новата сесия на Народното събрание вместо да очертаваме парламентарната дейност за предстоящия сезон, се налага да предлагаме спешни антикризисни мерки за спасение на държавата. Днес сме свидетели на разпад на държавността. Трябва да обединим усилия и да спасим държавността и бъдещето на България“, категоричен бе лидерът на ДПС.

По думите му ДПС остава отговорна пред избирателите, пред всички български граждани и пред България.

„Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика, съчетана с конкуренция. ДПС е за спешни решения в името на мира и стабилността“, изтъкна още Карадайъ.         


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!!!

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
02.09.2020 10:48 / Отговор
КЪДЕ СЕ СКРИ ВОДАЧА НА ВЪСТАНИЕТО-РУМЕН РАДЕВ? ПОДВЕДЕ ЖЪЛТИТЕ КНИЖКИ, А ТОЙ ОТИДЕ ДА СИ ПИЕ ТРАНКВИЛАНТИТЕ, ЧЕ МЕТЕЖА НЕ УСПЯ.
02.09.2020 11:45
Анастас НЕ СТАВА

Мустафа САМО НА РАДЕВ ОСТАВКА !!!

(уточнително)
02.09.2020 10:54 / Отговор
ЗАПОЧВАНЕ НА ПРОЦЕДУРА ЗА ИМПИЙЧМЪНТ НА РУМЕН РАДЕВ! ЗАДАЧА N:1 ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
ЗА ДОБРОТО НА НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ!
02.09.2020 10:59 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ "ЛИЛАВИТЕ ВЕНЦИ" ЛИКВИДИРА КОРЕКОМ И ЦЕЛИЯ ВАЛУТЕН РЕСУРС НА ПУМИЯРИТЕ СЕ НАСОЧИ КЪМ КАПЪЛЪ ЧАРШИЯ.
ДВОРЕЦА НА ЕРДОГАН Е ПОСТРОЕН С ТИЯ - КРАДЕНИ! ПАРИ.
ЗАТОВА ЗАПОВЯДАХ ДА СЕ СРАВНИ СЪС ЗЕМЯТА!
ЗАПОВЕДТТА СИ ОСТАВА :)
02.09.2020 11:00 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ДЕЛА ТРЯБВАТ, НЕ ДУМИ.
02.09.2020 11:02 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети