Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС: Шапката на всички кризи е политическата, трябва да има диалог и обединение

Политика

ДПС: Шапката на всички кризи е политическата, трябва да има диалог и обединение

ДПС: Шапката на всички кризи е политическата, трябва да има диалог и обединение - Tribune.bg
Снимка:

 „За да се решат всички кризи, трябва да се реши политическата. Българите гласуват, за да се решат проблемите. Нашият призив към всички лидери е да преодолеят егото си. Трябва да се търси обединение“, това коментира пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

По думите му за пореден път българските избиратели не са овластили никого еднопартийно, за да има мнозинство в Народното събрание и да управлява. Според него българските граждани са изпратили силен знак и сигнал, че политиците в България трябва да си говорят и да търсят коалиция помежду си.

На въпрос дали движението ще влезе в евроатлантическа коалиция той посочи, че разделителни линии и предполагаеми съюзи в хода на предизборната кампания си остават там.

„Когато има редовно избран парламент трябва да се решават кризи. Ние виждаме нашите евроатлантически партньори, и те са притеснени от тази политически криза. От тази гледна точка трябва да носим и отговорност при съставянето на мнозинства и правителства“, категоричен беше той.

Лидерът на ДПС отново посочи, че в името на стабилността в държавата трябва да има диалог.

„В името на стабилността и сигурността в държавата, трябва да има диалог. Ние тази дефиниция за диалог я даваме от 2016 година. От тази гледна точка и днес призоваваме за диалог, нека да намерим такъв“, завърши той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети