Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки: Ако затворим всичко, ще се поставим между два огъня

Политика

Джамбазки: Ако затворим всичко, ще се поставим между два огъня

Джамбазки: Ако затворим всичко, ще се поставим между два огъня - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът е доброволец във ВМА и дава смени по график

Ако затворим всичко, ще се поставим между два огъня, коментира ситуацията с коронавирусната пандемия у нас евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Той напомни, че властта в ситуация на пандемия винаги може да се справя по-добре.

„Никой не знае как да управлява тази болест. Липсата на медицински персонал е най-големият проблем и той е системен за българското здравеопазване. Когато пандемията премине, ще си проличи кои са истинските професии - тези, които трябва да бъдат оценявани”, изтъкна Джамбазки. Той направи паралел на ситуацията с мерките срещу заразата у нас и в Белгия.

 „Белгийската икономика и резерви са много по-големи от нашите. Там може да си позволят да затворят всичко и нищо да не работи. Тук, обаче, ще се закрият десетки средни и малки бизнеси. Хора ще останат на улицата. Ще се поставим между два огъня - заразата и безработицата. Трябва да се намери средният път”, убеден е заместник-председателят на ВМРО. За него всяка критика в момента има своето основание.

 „Материално-техническата подготовка винаги можеше да се направи много по-добре като логистика и разпределение. Не можеш, обаче, да обучиш лекари за три месеца. В момента виждам как обучават санитари за сестри, само за да ги преквалифицират. Това все едно е фронтова линия”, коментира Джамбазки. Като доброволец във ВМА в София евродепутатът упражнява дейността на санитарите и дава смени по график.

„Ако постъпката ми беше ПР, щеше да се разбере преди три седмици”, категоричен беше заместник-председателят на ВМРО.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати