Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Джамбазки за дебата в ЕС: Безвъзмездни помощи не трябва да има, развращават и корумпират

Политика

Джамбазки за дебата в ЕС: Безвъзмездни помощи не трябва да има, развращават и корумпират

Джамбазки за дебата в ЕС: Безвъзмездни помощи не трябва да има, развращават и корумпират - Tribune.bg
Снимка:

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира продължаващите четвърти ден в Брюксел спорове на Европейския съвет за размера на Многогодишната финансова рамка и за формата и размера на Фонда за възстановяване.

„Основното противоречие е за това, какъв да бъде размерът на „безвъзмездните“ финансови помощи. Безвъзмездни помощи не трябва да има. Те развращават и корумпират. Нещо повече, „безплатните“ помощи, разбира се, не са безплатни, а ще бъдат гарантирани от всички правителства, на всички държави-членове на ЕС. В известен смисъл, „безплатните“ помощи ще се изхарчат от част от държавите, но ще се изплатят от всички“, обяснява позицията си евродепутатът.

Според него настояването за „безплатни“ помощи цели да опрости, да прикрие и замете недалновидна, неудачна и безотговорна финансова политика на част от държавите-членове.

„Фондът за възстановяване трябва да е изграден изцяло на основата на заеми с приемливи лихви. Всяко едно правителство трябва да обясни на своите данъкоплатци защо и какъв заем иска. Ако има нужда от заем. След това да покаже прозрачно на данъкоплатците ясен и четим план, как ще изразходва този заем. Кои точно отрасли и предприемачи ще подпомогне и защо. Ако успее да убеди данъкоплатците си, съответното правителство тегли заем и го влага във възстановяването на икономиката си. След което връща заема. Така е разумно и справедливо. Който има нужда, тегли заем и го връща“, смята Джамбазки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Илия Воденичаров Няма безплатен обяд. Само това ще ви кажа.
20.07.2020 17:11 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп