Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Една от мистериите падна: Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС в петък сутринта

Политика

Една от мистериите падна: Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС в петък сутринта

Една от мистериите падна: Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС в петък сутринта - Tribune.bg
Снимка:

„Съгласно конституционната процедура държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС. Това ще стане на 20 август, петък, в 9.30 часа на „Дондуков“ 2.“, съобщиха от пресслужбата на президентството.

С това се слага край на мистерията кога държавният глава ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Процедурата стига до втората политическа сила месец след официалното обявяване на резултатите от предсрочните парламентарни избори от 11 юли.

Припомняме, че от „Има такъв народ“ след няколко опита за съставяне на правителство, накрая се отказаха, ден преди гласуването му в Народното събрание.

Президентът Радев проведе нов кръг от преговори с парламентарно представените парии. По думите му, за да проучи дали може да бъде сформирано редовно правителство в рамките на 46-тия Парламент.

От партията на Слави Трифонов обвиниха т.нар. „протестни партии“ в „предателство“. Именно по тази причина от ИТН са категорични, че минават в опозиция и нямат да подкрепят правителство с трети мандат.

От ГЕРБ-СДС вече обявиха, че както и в предишния, 45-и парламент, техният кандидат за министър-председател ще е Даниел Митов, който веднага ще върне мандата.

Затова на дневен ред остават мистериите кога и кой ще получи третия мандат.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети