Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Михайлова: Няма парламентарна криза

Политика

Екатерина Михайлова: Няма парламентарна криза

Екатерина Михайлова: Няма парламентарна криза - Tribune.bg
Снимка:

Работата е вътре в парламента, подчерта конституционалистът

„Работата е вътре в парламента - да изразяваме позиции, колкото и да виждаме дефекти. Изисква се наличието и на управляващи, и на опозиция, защото в демократичното управление трябва да има дебат. И то вътре, а не навън“. Това коментира пред БНР проф. Екатерина Михайлова, преподавател Конституционно право и бивш зам.-председател на Народното събрание.

Тя коментира решението на „Воля“ да напусне парламента. „Воля“ става втората политическа формация след БСП, която се дистанцира от работата в пленарна зала.

По думите ѝ Народното събрание формално може да издържи и без „Воля“, и без БСП. Но какъв е смисълът, попита тя и подчерта, че проблемът на напускането е връщането после.

Според Екатерина Михайлова актуалната ситуация в парламента не може да се нарече криза и това няма да доведе до предсрочни парламентарни избори.

„Ако ГЕРБ и Бойко Борисов решат, че по-доброто политическо решение са предсрочни избори, то едва тогава може да се говори за предсрочен вот. Но логиката е да се отиде на европейски избори и тогава да се види кой накъде“, допълни Михайлова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Анонимен Тяхната стана на всички като преди 30 г. Зъболекари от държавното в частно, цоцаха от държавното в частното. А сега всички имат фирми и от Нс във фирмите,.. Обзавеждане, машини и след време ще им работите за жълти стотинки, освен ако не сеете шафран, но мотика та и там се изисква качества. И от там всеки се бори за кокала, защото положението е трагично в някои изостанали провинциални градове, работа има, но пари 400 лева, 10 часа на крак, а не всеки може в сф, и да може, квартира и хляб ще работи. Във всеки град е оод бг герб, и дпс, и бсп... Само техни хора, а без връзки... Хубаво е било както някои казват, да не е идвало соц, работливи, но стари, а млади изпуснати 30 г. Не научени на селски труд. Батак и мрак, много мръсотия и то къде млади учат, ама от село от работа не им е останало явно време. Провери и се увери. Болестите
16.03.2019 15:48 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети