Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЕП гласува резолюцията за България

Политика

ЕП гласува резолюцията за България

ЕП гласува резолюцията за България - Tribune.bg
Снимка:

Роберта Мецола стана поредната жертва на офанзивата и оттегли предложена поправка

Днес до обяд в Брюксел ще бъдат обявени резултатите от вчерашния вот по поправките в резолюцията за върховенството на закона у нас. В следобедните часове пък предстои гласуване на целия документ. Вчера след масирана атака в социалните мрежи евродепутатът от ЕНП Роберта Мецола оттегли предложена поправка в документа.

Евродепутатът Роберта Мецола Евродепутатът Роберта Мецола

Юристката беше внесла 36 поправки в резолюцията като една от тях беше за ролята в протестите на укриващия се в Дубай Васил Божков. Текстът, който ѝ навлече гнева на протестърските отряди и „Отровното трио“, гласеше, че „известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, финансира протестите“. Кръстосаният огън доведе до оттеглянето на текста и директен призив към нервните протестиращи да се успокоят. Мецола написа в Туитър, че оттегля измененията, тъй като има неправилна интерпретация по поправката.

Ангел Джамбазки пък е внесъл 9 поправки, свързани с Истанбулската конвенция. Резултатите от вота по целия документ ще станат ясни след 17:00 часа българско време, предава БНР.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети