Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ердоган с видеообръщение към ДПС: Нашата съседка България е много ценен съюзник и надежден приятел

Политика

Ердоган с видеообръщение към ДПС: Нашата съседка България е много ценен съюзник и надежден приятел

Ердоган с видеообръщение към ДПС: Нашата съседка България е много ценен съюзник и надежден приятел - Tribune.bg
Снимка:

България е съюзник и надежден приятел на Турция, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеопослание по повод 11-ата Национална конференция на Движението за права и свободи (ДПС), съобщават от Дирекцията по комуникации на турското президентство.

В обръщението си турският държавен глава изтъкна, че отдава значение на укрепването на турско-българските отношения и че двете страни са съюзници и приятели, съобщава БТА.

Ердоган поздрави всички участници в конгреса и благодари за поканата за участие. Той добави, че може да се включи само чрез видеовръзка заради интензивното темпо на подготовката за предстоящите на 31 март местни избори в Турция.  

„Нашата съседка България е много ценен съюзник и надежден приятел за Турция“, подчерта турският президент.

Изказване по време на конференцията направи и заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„За мен и Теменужка Петкова е чест да бъдем гости на конференцията на ДПС и да поднесем най-искрени пожелания за успешна работа от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на СДС Румен Христов”, заяви Даниел Митов.

„През годините ДПС винаги е била неизменна част от политическата динамика в България. Понякога партньор, в други случаи опонент, но винаги представляващо съществен и важен сегмент от българското общество”, заяви още Митов.

Той допълни, че не е срещал политик или политически коментар, който да не говори с възхита на начина, по който ДПС се грижи за професионалното и личностното развитие на хората, които го представляват. „ДПС се грижи за кадрите си, а от там и за България, защото от качеството и компетентността на народното представителство зависи и ефективността на законодателния процес, на еволюцията на българската демокрация“, коментира Даниел Митов.

„Повече от всякога системните партии трябва да бъдат водещи в управлението и да показват пътя към икономическия растеж, защото през последните години поредният принцип в политиката донесе щети“, заяви  депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Стойнев коментира, че системните партии са носители на стабилност и спокойствие. „Пожелавам успех на конференцията и на бъдещото ръководство на ДПС да не губи енергията, която има“, добави Драгомир Стойчев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати