Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евгения Алексиева: ГЕРБ винаги е подкрепяла изграждането и съхранението на религиозните храмове

Политика

Евгения Алексиева: ГЕРБ винаги е подкрепяла изграждането и съхранението на религиозните храмове

В село Лозен отбелязаха църковния празник Малка Богородица с молебен и курбан за здраве

ПП ГЕРБ винаги е подкрепяла изграждането и съхранението на религиозните храмове, защото те остават за поколенията напред и допринасят за духовното израстване на населението. Това заяви кандидатът за народен представител на ГЕРБ-СДС от 24 МИР София Евгения Алексиева в село Лозен, където с молебен и курбан за здраве местните жители отбелязаха един от най-големите празници на Православната църква, а именно Рождество на Пресвета Богородица, по-известен в народната традиция като Малка Богородица.

На събитието присъстваха още кандидатите за народни представители от 23 МИР София – Александър Ненков и проф. Асен Балтов, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и кметът на село Лозен Георги Младенов.

„От създаването си насам, независимо дали е била на власт или в опозиция, ПП ГЕРБ начело с лидера Бойко Борисов винаги е подкрепяла по всякакъв начин изграждането и съхранението на религиозните храмове, защото те остават за поколенията напред и допринасят за духовното израстване на населението. Църквата обединява хората, обществото, семейството. Тя ни прави по-смирени, одухотворени и добри. Вярата в Бога винаги е била най-голямата ценност, движеща човечеството през вековете. Това е силата, която ни позволява да преодолеем всички житейски предизвикателства. Именно чрез вярата човек стига до спасението, хармонията и щастието“, категорична е Евгения Алексиева.

Тя припомни как в началото на годината църквите и манастирите в България бяха на ръба на оцеляването поради невъзможността да си плащат рекордно високите сметки за ток във връзка с енергийната криза.

„Тогава те бяха буквално изоставени на произвола на съдбата от държавата. Единствено парламентарната група на ГЕРБ-СДС, по идея на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предложи всички молитвени домове, независимо от вероизповеданието, да преминат от свободния към регулирания пазар на енергия, за да не плащат цени като за бизнес клиенти. Управляващото мнозинство обаче отхвърли идеята“, посочи кандидат-депутатът от 24 МИР София.

Евгения Алексиева отбеляза още, че вярата винаги е била на особена почит в ПП ГЕРБ. Неслучайно Бойко Борисов и представителите на партията в цялата страна откриват всяка една предизборна кампания с молебен за здраве и успех.

Празникът Малка Богородица събра пред параклиса Света Богородица в селото десетки миряни. Молебенът за здраве беше отслужен от отец Георги.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети