Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Евродепутатите на БСП в състояние на разпад – всеки гласувал различно за Венецуела

Политика

Евродепутатите на БСП в състояние на разпад – всеки гласувал различно за Венецуела

Снимка:

Румен Петков преброи всички възможности – „за“, „против“, „въздържал се“ и „отсъстващ от залата“

Европарламентът извърши брутално вмешателство във вътрешните работи на суверенната държава Венецуела, пренаписвайки изборния ѝ  резултат за президент и определяйки кой е президент на суверенната държава според европарламента (неясно защо ЕП си мисли, че може да има такива функции). Това обяви в своя позиция председателят на АБВ Румен Петков. Той казва, че е впечатлен от поне още две неща:

  1. Четиримата евродепутати на БСП са гласували по четири различни начина, изчерпвайки всички възможности – „за“, „против“, „въздържал се“ и „отсъстващ от залата“. Това идва да покаже, че или евродепутатите на БСП са в състояние на разпад, или са абсолютно неконтролируеми и не могат да отстояват политическа позиция;
  2. Европарламентът е призовал да се освободят арестувани журналисти. Което, по принцип, е акт на стремеж да бъде защитена свободата на словото;

Къде беше европарламентът, когато убиха по най-бруталния начин журналиста Хашоги, разчлениха трупа му и го разхвърляха незнайно къде? И защо европарламентът продължава да задълбочава впечатлението за насаждане на двойни стандарти и за неспособност да отстоява демократични принципи и решения и се държи като гумен печат на братските Съединени щати.

ПП АБВ се обедини против двойните стандарти и с искане за силна, обединена, вдъхваща респект и уважение към себе си Европа. С такива гласувания европарламентът води до деморализация, отвращение към европейските институции, насаждане на евроскептицизъм и поощряване на националистически, част от които, чисто фашизоидни организации.

АБВ ще проведе своята битка да съхрани европейските ценности такива, за каквито се борихме преди 30 години, такива, каквито постигнахме през 2007 година и такива, каквито този състав на европарламента нарушава и обругава практически ежедневно.  


Коментари (1)

Георгиев Точно така др.Петков.Ще се борите за Европа.Но как?Никои няма спомен за АБВ,а да не говорим за вас лично..Освен ако не пристанете на Доня Нинова и не се самозаплюете в лицето.Ако го направите значи сте го закъсал и е време за депутатска заплата.Със сигурност ще сте на избираемо място.
03.02.2019 00:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още