Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова е категорична: София няма да остане без парно и топла вода

Политика

Фандъкова е категорична: София няма да остане без парно и топла вода

Фандъкова е категорична: София няма да остане без парно и топла вода - Tribune.bg
Снимка:

За съжаление, за пореден път определени политици се опитват да си правят политически пиар на гърба на софиянци, заяви още кметът на столицата

"Категорично няма опасност софиянци да останат без парно и топла вода". Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.  

"За съжаление, за пореден път определени политици се опитват в навечерието на избори да си правят политически пиар на гърба на софиянци с всяване на страх, че ще се спре парното. "Топлофикация - София" не е с отнето комплексно разрешително. Има решение на министерство на екологията за промяна в комплексното разрешително, което общинското дружество обжалва в съда", заяви Фандъкова и допълни: "Според експертите на "Топлофикация - София" е напълно възможно да се продължи т.нар. дерогация. Аз като кмет не мога да си обясня, че точно Министерството на околната среда иска да спре най-екологичния начин на отопление в София, след като при такова спиране въздуха ще се замърси в пъти. Не знам как може да се разрешава дерогация за въглища, а за газ да не се разрешава. Не съм експерт, но като човек не мога да си го обясня. Надявам се, че разговорите ще продължат експертно и правно, а не политически, защото е безотговорно да се политиканства на тема "Топлофикация - София". 

Градоначалникът каза, че в последните дни дружеството е изплатило 18 млн. лв. на "Булгаргаз", днес ще бъдат преведени още 1,5 млн. лв. "Поискала съм от ръководството - всички приходи, като изключим средствата за заплатите на хората, които работят в ТЕЦ-овете, да се превеждат на "Булгаргаз" и това се случва. Знаете обаче, че договорът е убийствен - с предварителни плащания и нечовешки лихви. Така и не може да се постигне ново споразумение. Но това е сбъркан финансов модел, но ние правим всичко, за да гарантираме отоплението на софиянци", заяви още Фандъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати