Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Хората трябва да знаят, че БСП не подкрепиха увеличаването на заплатите за работещите в транспорта

Политика

Фандъкова: Хората трябва да знаят, че БСП не подкрепиха увеличаването на заплатите за работещите в транспорта

Фандъкова: Хората трябва да знаят, че БСП не подкрепиха увеличаването на заплатите за работещите в транспорта - Tribune.bg
Снимка:

СОС реши да увеличи заплатите на шофьорите в градския транспорт с 30% за 3 години

Заплатите на работещите в транспорта в София ще се увеличат с 30% през следващите три години. Това решение бе взето от Столичния общински съвет, който подкрепи програмата всяка година да има ръст от 10% на възнагражденията на шофьорите. Програмата стартира от 2020 година и е до 2023  година. Така следващото увеличение ще е през март месец, като през тази година заплатите за работещите в градския транспорт в София бяха увеличени два пъти.

За новия ръст в заплащането се договориха кметът на София Йорданка Фандъкова с представителите на синдикатите и директорите на всички транспортни дружества в столицата.

Така за следващата година за заплати в градския транспорт ще бъдат отделени с 20 млн. лв. повече.

Оказва се, че от БСП са били против увеличението на заплатите.

„За съжаление колегите от БСП не подкрепиха доклада за увеличение на възнагражденията на шофьорите, те си имат явно своите аргументи, но това хората трябва да го знаят“, заяви Фандъкова.

Кметът припомни, че тази програма е следствие на тежки преговори със синдикатите. От БСП обаче не отчитат резултата от преговорите, на които присъстваха и от транспортния бранш.  Председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов заяви, че не подкрепили увеличението, защото самите работещи не искали така да бъде решен проблемът им.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети