Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъбов: Фандъкова ще увеличи преднината си на втори тур

Политика

Гълъбов: Фандъкова ще увеличи преднината си на втори тур

Гълъбов: Фандъкова ще увеличи преднината си на втори тур - Tribune.bg
Снимка:

Накъде върви градът и какво предстои да се направи ще е в основата на подкрепата, която ще получи Фандъкова

На втори тур в столицата ще се увеличи разликата между претендентите в полза на Йорданка Фандъкова. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Антоний Гълъбов.

Според него представата за това накъде върви градът и какво предстои да се направи ще е в основата на подкрепата, която ще получи Фандъкова.

„При кампанията на Манолова имаше плато, тя започна и завърши по един начин. Дори и в обръщението ѝ към избирателите, което направи снощи, чухме същото изказване като първото ѝ, когато заяви кандидатурата си. Важно е да се види на втория тур дали един кандидат е в състояние да развие концепцията си. Дали е в състояние да отиде извън обикновените концепции и общи заявления. Според мен това ще определи голямата разлика между Фандъкова и Манолова на втори тур“, коментира той.

Той обърна внимание, че при избора на кметове има масово кандидати на ГЕРБ в балотаж, но не винаги той е с опонентите от БСП.

Политологът предположи, че Манолова ще се опита да привлече не само левите гласове, но и тези на „Демократична България“ и „Спаси София“. В политическата ни култура лоялността и партньорството са краткотрайни, обясни той и уточни, че съюзите и подкрепата, която ще се търсят кандидатите на втори тур няма да бъдат дългосрочни. Според политолога вторият тур размива партийните предпочитания и концентрира вниманието върху качествата на кандидатите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп