Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ген. Константин Попов за ветото на Радев: В продължение на години говорим какъв самолет ни трябва

Политика

Ген. Константин Попов за ветото на Радев: В продължение на години говорим какъв самолет ни трябва

Ген. Константин Попов за ветото на Радев: В продължение на години говорим какъв самолет ни трябва - Tribune.bg
Снимка:

Президентът обвини управляващите, че действат по „бързата писта“

Ветото на президента Румен Радев не би трябвало да забави процедурата по придобиване на изтребителите F-16. Това заяви председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов.

Ресорната комисия ще се събере в сряда, а в петък ветото трябва да бъде отхвърлено в пленарна зала.

В мотивите си държавният глава посочва, че договорите са били ратифицирани твърде бързо – на две четения в рамките на едно заседание, което не е дало възможност за достатъчно обсъждания по темата, както и че решението е взето без необходимия политически консенсус.

„Нормална практика е ратификацията да се гласува в две четения на един ден. Народните представители могат да гласуват само „за“ и „против“, без да променят договора, който вече е подписан от министър Каракачанов. Второ – достатъчно много се говори, в продължение на години, за това какъв самолет ни трябва“, подчерта ген. Попов.

„В края всички ще се поздравим с един успешен договор, който гарантира сигурност за България и всички нас“, обеща председателят на комисията по отбрана.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Като срамна въшка Паркетното генералче К.П. е като срамна въшка в българския парламент, лепната в резултат на сношението на ГРОБ (отзад) с началниците отвъд океана. Тази срамна въшка е поставена за председател на "Комисията по отбрана". Каква отбрана, когато става въпрос за чиста политическа проституция?
23.07.2019 18:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети