Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Валентин Радев: БСП никога не са искали модернизация на армията

Политика

Валентин Радев: БСП никога не са искали модернизация на армията

Валентин Радев: БСП никога не са искали модернизация на армията - Tribune.bg
Снимка:

Нямат аргументи срещу F-16 и започват да търсят под вола теле, каза бившият вътрешен министър

БСП никога не са искали да има модернизация на армията. Само говорят. Никога не са подкрепяли в парламента тези инвестиционни проекти. Най-вероятно да има един приет проект. Истината е, че БСП нямат аргумент срещу F-16 и започват да търсят под вола теле. Това заяви Валентин Радев пред NOVA телевизия.

„Никой не е купувал и правил такава инвестиция. Смелостта на ГЕРБ – 9 години, три правителства на ГЕРБ копаем тази нива, докато стигнем дотук и да купим единственото засега бойно средство за армията”, коментира Радев. И допълни: „Дойде ли ГЕРБ, слага ред. За първото тримесечие ръстът на брутния вътрешен продукт е 4,7%. Заради това и премиерът казва, че ще плати сметката, за да не товари следващите. Премиерът не го решава сам, това е ясно. Има си програма, по която се купува от САЩ. Както винаги, плащаме сметката от ГЕРБ на други. Тези, които са преди нас."

„Имаме притеснения за цената. Не поставяме избора на този самолет под съмнение – той е добър”, заяви депутатът от БСП и зам.-председател на Комисията по отбрана Николай Цонков. „Но при тази цена не е ясно какво получаваме. Оттук нататък ще има доста разходи и то в обозримо бъдеще”, заяви Цонков.

Относно президента Румен Радев и мнението му по темата, Валентин Радев заяви: „Вярвах на президента, докато беше генерал и се занимаваше пряко с тази дейност. Но в момента има други може би бъдещи президенти, които са генерали и офицери и са там, те ни казват, че това е най-добрият самолет”, коментира Радев.

Относно възможността президентът да наложи вето, Цонков каза: „Трябва да се мисли от гледна точка на държавата, на развитието на въоръжените сили”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати