Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предвидим: Радев наложи вето върху Закона за ратифициране на договорите за F-16

Политика

Предвидим: Радев наложи вето върху Закона за ратифициране на договорите за F-16

Предвидим: Радев наложи вето върху Закона за ратифициране на договорите за F-16 - Tribune.bg
Снимка:

Законът, с който се ратифицира особено значим договор, бил приет по „бързата писта“

Президентът Румен Радев наложи вето върху закона за ратифициране на договорите, свързани със самолети F-16 Block 70, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Поради голямата обществена значимост на този въпрос президентът ще направи изявление за медиите след държавното си посещение в Хърватия - на 24 юли, сряда, в 18.00 часа (на „Дондуков“2), уточникха от президентството.

Иначе в мотивите си Радев, който е упорито лобира да бъдат избрани „Грипен“, посочва  че като държавен глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България „не можел да остана безучастен към процесите на модернизиране на Българската армия“.

„Несъмнено е, че когато се вземат стратегически решения, свързани с отбраната и националната сигурност на страната, е необходимо не само да бъдат осигурени постижими за държавата финансови параметри, но и да има широк консенсус и подкрепа. Острите спорове в Народното събрание при обсъждането на ратификационния закон, нетипични за този вид закони, показаха, че по параметрите на договора не е потърсено и не е постигнато обществено съгласие. …

Предвид това законът за ратифициране на договора за закупуване на самолети F-16 Block 70, следваше да измине цялостния път по чл. 88, ал. 1 от Конституцията – приемане на две гласувания в отделни заседания на Народното събрание. Вместо това законът, с който се ратифицира такъв особено значим договор, бе приет по „бързата писта“, пишат от президентството.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Крадливия президент Връщай комисионната,предател Решетников
23.07.2019 16:52 / Отговор
Ало, крадците викат дръжте крадеца Решетников е човек на професора от Атака. Малко повече четете. Никаква модернизация, докато народът не се произнесе.
23.07.2019 17:52

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети