Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев: Бойко Рашков е виновен за разрухата в МВР в момента

Политика

Георг Георгиев: Бойко Рашков е виновен за разрухата в МВР в момента

Георг Георгиев: Бойко Рашков е виновен за разрухата в МВР в момента - Tribune.bg
Снимка:

„Промените в нормативната уредба започнаха още по времето на 43-ото Народно събрание, когато се направиха промени в Закона за въоръжените сили, с които се допусна армията да участва в охраната на границата. През втория мандат на господин Борисов, когато се появи ситуацията с мигрантската криза, ние положихме всички необходими усилия и финансови, и логистични, и материални, включително и с помощта на нашите европейски партньори, за да засилим охраната по външната граница, с което заслужено си спечелихме прозвището най-сигурната външна граница на Европейския съюз. Бойко Рашков е виновен за разрухата в МВР в момента“, коментира пред БНТ Георг Георгиев от ГЕРБ.

По думите му година и половина МВР под ръководството на Бойко Рашков се е занимавало с несвойствени действия.

„За година и половина къде бяха събраните доказателства за далавери, схемата за газа, как ние сме купували същия руски газ от „Газпром“, допълни Георг Георгиев.

Според него е важно да се обясни какво представлява държавата в момента и ако МВР беше на своите позиции в тази година и половина, тогава е нямало да се стигне до подобни ситуации.

„Имаше едни 160 милиона, които лично премиерът Борисов успя да договори от Европейската комисия - именно инвестиция на външната граница, която България охранява. Оградата беше построена по времето на ГЕРБ. От началото на тази година миграционният натиск е в най-горната си точка. Това е състоянието на границата в момента. Благодарение на правителството на господин Борисов ние поддържахме отлични взаимоотношения с Гърция и Турция и благодарение на тези взаимоотношения всяка от страните спазваше тези договорености по отношение на границата на България. Къде беше правителството на Кирил Петков, за да сме уверени ние, че партньорите от другата страна на границата ще спазват споразумението. Нека не се опитваме в момента да оневиним някой затова, че некадърно си е свършил работата“, коментира още той.

Георг Георгиев допълни още, че тази липса на подредба в системата на МВР и тази липса на координация и разнобоя между институциите и МВР, благодарение на Бойко Рашков, е факт в момента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети