Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев за МВР сделката: Много хубава и сладка далавера

Политика

Георг Георгиев за МВР сделката: Много хубава и сладка далавера

Георг Георгиев за МВР сделката: Много хубава и сладка далавера - Tribune.bg
Снимка:

Скандалната покупка на джипове за МВР, с която се захвана ОЛАФ и заради която ще връщаме милиони на ЕС е претърпяла ключова промяна по време на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев и съпричастността на хора от екипа му към случилото се е достатъчно основание той да се откаже от втори мандат. Това заяви по бТВ зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

„Виждам как някой си е направи една много хубава и сладка далавера, опитвайки се и да замете следите“, коментира той.

По думите му през 2016 г. правителството в лицето на Борисов е издействало 160 млн. евро от ЕС за охрана на границите и тогава е било подписано споразумение, в рамките на което е трябвало да се закупят високопроходими автомобили. След падането на кабинета „Борисов 2“ от власт служебното правителство променило текста на „автомобили с висока проходимост“, което, според Георгиев означава, че и седан 4х4 би покрил изискванията.

„Президентската институция отново опитва да потули скандала и да оправдае този, за когото можем основателно да твърдим, че има съпричастност към този противоречив казус. Единственото, което чуваме, е звукът от разпъващия се политически чадър“, заяви Георгиев.

Председателят на младежкото ГЕРБ коментира и острата позиция на България по случая „Навални“, като отбеляза, че тя „е в кореспонденция“ със становищата и на други членки на ЕС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

божее Тва калинка на ГЕРБ, която не се срамува да целува публично ръка на вожда си Борисов е с такъв мисловен качамак, че изглежда е потомък на Марешки.
Твърди упорито, че Радан Кънев от Да България, понеже бил участвал в корумпираното правителство на Борисов, също бил част от ГЕРБерската корупция.
1. Радан е член на ДСБ, които са коалиционни партньоти на Да България и Зелено движение в "Демократична България"
2. Радан подкрепи Христо Иванов, когато последния поита да започне смислени промени от най-високо в съдебната реформа, но свинята-майка, чието копито пълзиш да целуваш, реши да рита мачле, когато отборът ви калинки торпилира промените.
3. В тоя момент Христо Иванов подаде оставка, а Радан премина в опозиция.
4. F@*k Ю, реT@**!
Прави е за едно - правителствата на Борисов са изглнили от корупция.
03.02.2021 19:03 / Отговор
РАДАН Е В КОАЛИЦИЯ С ПРЕСТЪПНАТА БСП/БКП............. РЕГИСТРИРАН ФАКТ....................... ОТ КОЕТО СЛЕДВА, ЧЕ Е КОМУНИСТИЧЕСКА ОРКА.......
ЦЕЛТА НА ДСБКП/ДБКП..... Е ДА ОТНЕМА ГЛАСОВЕ ОТ ПРИЗНАТИТЕ В ЕВРОПА ИСТИНСКИ ПРОТИВНИЦИ НА КОМУНИСТИТЕ-ГЕРБ/СДС/ПАТРИОТИ........
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ЕНП......
03.02.2021 19:40
След като приключи заседанието по обсъждане на неочакваната ситуация с ОЛАФ и троловете си получиха новите опорки се разляха в мрежата. Едновременно.
03.02.2021 19:06 / Отговор
цитати ОЛАФ: разследваме потенциална измама и закононарушения при изпълнение на Споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по фонд "Вътрешна сигурност" за закупуване на превозни средства за МВР.

Борисов, 7 октомври, 2018: "Присъствах на Националното съвещание на ръководството на МВР. Нови 341 автомобила получи жандармерията. Още 300 са в поръчка, сменихме толкова коли, 68% сме усвоили от парите, които Европа даде за опазване на границата и продължава да идва техниха, 150 милиона повече за заплати в МВР."
03.02.2021 19:29
03.02.2021 19:31 / Отговор
психолеви копейките скоро ще свършат
04.02.2021 00:11 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати