Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: „Крадецът вика дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това президентство

Политика

Борисов: „Крадецът вика дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това президентство

Борисов: Крадецът вика дръжте крадеца и все някой му е виновен на това президентство - Tribune.bg
Снимка:

По време на служебното правителство бяха избрани изпълнителите на съответните договори, докладва министър Терзийски

Както обикновено „крадецът вика дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това президентство, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов в рамките на днешното правителствено заседание.

Премиерът изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да докладва по казуса с разследването на ОЛАФ за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили.

Министър Терзийски напомни, че лично премиерът Борисов в предишния му мандат успя да договори с тогавашния председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер 160 милиона евро за България във връзка с миграционния натиск и охраната на външната граница на Европейския съюз.

„При договарянето на проектите с експертите от Европейската комисия се стигна до договореност да бъдат закупени високопроходими автомобили за нуждите на националната полиция. Средствата беше логично да се разходват по най-добрия начин и в пълен обем“, отбеляза министърът на вътрешните работи и добави, че за целта са били сформирани експертни съвети, които да разработят техническите спецификации за автомобили от най-висок клас. „По време на управлението на служебното правителство бяха избрани изпълнителите на съответните договори“, напомни още министър Терзийски и изрази недоумение какво е наложило да се изберат не толкова качествени автомобили.

„Нито първото, нито второто, нито третото Ви правителство или член на някое от тези правителства има вина за тази ситуация“, категоричен беше Терзийски и изрази надежда, че след като има доклад, изпратен до прокуратурата и има образувано досъдебно производство, ще се установят виновните лица за тази ситуация.

„Месец служебно правителство, над 100 тира с цигари контрабандно са влезли за този един месец. И веднага с идването на третото ни правителство е спряна контрабандата. Смятайте колко пари са и къде са отишли“, отбеляза премиерът Борисов.

„Вече си обяснявам защо толкова много искаха да има служебно правителство“, добави още министър-председателят, напомняйки и направеното за месец по отношение на самолетите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

50лв+ НА КАЛПАВ ПИЛОТ САМОЛЕТА МУ ПРЕЧИ!!!!А ХВЪРЦИЛОТО Е УМРЯЛ ОТ СТРАХ ДА НЕ ОСТАНЕ БЕЗ ИМУНИТЕТ-ГОРКИЯТ!!!!!!!!!
03.02.2021 12:25 / Отговор
мутристан Както винаги крадецът Борисов вика дръжте крадеца.
03.02.2021 13:18 / Отговор
. . . Фигурантът Радев знае правилото в казармата...
"Когато врагът ти го вкара не шавай, защото му доставяш кеф"! Шавайте, шавайте, по-навътре ще влезе , назад ход няма! Радев вече е сготвен, затова и скача отсега да се "кандидатира!
03.02.2021 13:23
цитати ОЛАФ: разследваме потенциална измама и закононарушения при изпълнение на Споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по фонд "Вътрешна сигурност" за закупуване на превозни средства за МВР.

Борисов, 7 октомври, 2018: "Присъствах на Националното съвещание на ръководството на МВР. Нови 341 автомобила получи жандармерията. Още 300 са в поръчка, сменихме толкова коли, 68% сме усвоили от парите, които Европа даде за опазване на границата и продължава да идва техниха, 150 милиона повече за заплати в МВР."
03.02.2021 19:29
03.02.2021 19:41
Надблюдател Спомням си, когато Орешарски твърдеше, че имало 1,5 милиарда в контрабанда, но ГЕРБ отказали да ги съберат! Дойде Орешарски на власт и какво стана ... събра със 600 милиона по-малко от ГЕРБ! Въпросът е прост, кой толерира контрабандата, и защо Радев се натиска за служебно Правителство?
03.02.2021 13:20 / Отговор
кесо Абе тя работата става дебела. Както се вижда зловредното задкулисно влияние на Борисов е придобило планетарен мащаб. Виждаме "кристално ясно", как Борисов е държал "в джоба си" цялата ЕК комисия начело с председателя Юнкер, ОЛАФ, европейския прокурор Лаура Кьовеши и незнайно още кой. Нищо чудно след някоя и друга година, кога американците стъпят на Марс там да се натъкнат на някоя престъпна клика от марсиански "гербаджии", стари ортаци на Борисов. Затова много се надяваме, че нашите "храбри борци" срещу зловредното "гербаджийско" и борисовско влияние като Румбата, Мая Конопа, тримата глупаци, Бай Ристю десантчика и джобния генерал, храбрия боец Гошо Лайното от БОЕЦ, Копейката и вся осталная .... да ни защитят от тази напаст. Румба, целата "прогресивна" и недотам прогресивна общественост се нада на вас.
03.02.2021 16:11 / Отговор
Крадецът се казва Борисов. Въпросните автомобили са китайски, и са купени от Гриша Ганчев, пръв приятел на Борисов, който се хвалеше пред всички с тях. А процедурите са започнали още преди служебното правителство. Затова прокуратурата мълчи и не казва нищо, защото са си виновни ГЕРБ-авите.
03.02.2021 18:47 / Отговор
1111 Само ти ли не разбра че правилата са променени от служебното правителство.
03.02.2021 19:00
ИСТИНАТА Подобен коментар, може да направи прост и елементарен човек. ОЛАФ не е подвластна на Борисов. Радев трябваше да е на ясно, че в България номерата му минават, но пред ЕК, НЕ! Радев спасява собствената си кожа. Да са мислили, когато са пее правило договорът. Радев да върне парите на европейските данъкоплатци. България няма да стане военна държава, че Радев е обещал пред Решетников
България няма да допусне да стане заложник, в ръцете на фигурантс, работещ 4г.против нейните интереси. Стига Борисов е оправял банките след червените паразити. Среща на Радев с Гешев и Военен съд!
03.02.2021 23:27
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети