Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Близнашки: Реваншистки са промените в Конституцията по отношение на служебното правителство

Политика

Георги Близнашки: Реваншистки са промените в Конституцията по отношение на служебното правителство

Георги Близнашки: Реваншистки са промените в Конституцията по отношение на служебното правителство - Tribune.bg
Снимка:

„Поправките в Конституцията, специално за служебното правителство, са грешни и се дължат едно озлобление заради падането на правителството на Кирил Петков, което дойде с много надежди и очаквания. Когато то беше бламирано с вот на недоверие се стигна до служебно правителство и те очевидно не могат са се примирят, че властта им се изплъзна от ръцете и затова сега се опитват да махнат фигурата на служебното правителство“.

Това каза бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

„Държавният глава, когато назначава правителство, се опитва не само да задава тон, но и да го ръководи, посочи Близнашки. Служебният премиер не трябва да се поддава на тези внушения“, допълни той.

„Добра идея е т.нар. пророгация – да се удължи работата на Народното събрание до деня на изборите“, заяви професорът.

По темата за двойното гражданство Близнашки е на мнение, че това води до раздвояване на лоялността. Ако искаш да работиш за родината е най-добре да се откажеш от едното гражданство, заяви той.

„Конституционалистът каза, че в момента България е под много тежък външен натиск, което е агония за националната ни държавност“, категоричен беше още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети