Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Георгиев: Решението за премахване на МОЧА не подлежи на обсъждане

Политика

Георги Георгиев: Решението за премахване на МОЧА не подлежи на обсъждане

Георги Георгиев: Решението за премахване на МОЧА не подлежи на обсъждане - Tribune.bg
Снимка:

„Преди около 6 месеца ние от ГЕРБ-СДС, заедно с „Демократична България” взехме категорично решение и оказахме на държавата да премести Паметника на Съветската армия. Натоварили сме областния управител да изпълни това наше решение. Вече е готова подготовката да обявим международен архитектурен конкурс в какво да се превърне това пространство”. Това каза пред Нова тв председателят на СОС Георги Георгиев.

Относно новината, че руската федерация обяви, че ще започне разследване за вандалските прояви срещу монумента, Георгиев беше категоричен:

„Аз бих посъветвал руските служби да се грижат за престъпления на територията на Русия. България е суверена държава. Така, че имаме си достатъчно компетентни органи, които проверяват сигнали”.

Той коментира и предстоящия местен вот.

„Ние сме най-голямата дясна партия и сме длъжни да излъчим най-добрия кандидат, защото до момента не виждаме автентична силна дясна кандидатура, която да може да предложи на софиянци решенията, от които те имат нужда. Изборите в София много често са заложник на политическите битки, на голямата игра. Виждаме един политически миш маш, който ни бе предложен от тройната градска коалиция”, допълни още Георгиев.

За рисковото шофиране в София, председателят на СОС заяви, че на 15 места е поставена нова червена настилка за намаляване скоростта на автомобилите. Над 300 пък са осветените пешеходни пътеки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети