Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Марков: 46 НС да насрочи дата за президентски вот и да се разпусне

Политика

Георги Марков: 46 НС да насрочи дата за президентски вот и да се разпусне

Снимка:

Единственото нещо, което 46 парламент трябва да направи, след като партията на Слави Трифонов реши да не съставя кабинет, е да приеме решение за дата за президентските избори през есента. Това коментира ситацията бившият  конституционен съдия и депутат от ГЕРБ и СДС Георги Марков.

Според него страната се намира в дълбока политическа парламентарна и институционална криза.

„Слаб парламентаризъм, слаби партии, липса на лидери. В момента 46 Народно събрание както се видя не може да излъчи правителство. Партии с по 13 или 30 депутати не могат да бъдат сериозни манданосотители“, категоричен е Марков.

В оставащото време до началото на септември този парламент трябва да реши дали да направи промени в Изборния кодекс и да се разбере за точната дата на президентския вот, е мнението на конституционалиста.

Марков също така подчерта, че въпросът не е само в това да има някакво правителство.

„Трябва да има стабилно парламентарно мнозинство, ако искаме това правителство да изкара. Понеже няма стабилно парламентарно мнозинство, дори да се направи правителство след месец два то пак ще падне. За това е логично да отидем на избори“, заяви той и припомни една от любимите си фрази, че ще наблюдаваме „избори до дупка“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още