Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН се отказва от кабинета, оставя властта на Радев до изборите и го подкрепя за втори мандат

Политика

ИТН се отказва от кабинета, оставя властта на Радев до изборите и го подкрепя за втори мандат

ИТН се отказва от кабинета, оставя властта на Радев до изборите и го подкрепя за втори мандат - Tribune.bg

Слави Трифонов се надява Радев да бъде преизбран за президент още на първи тур, ДБ и ИБНИ нарече „предатели“

„ИТН ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев и се надяваме да стане президент още на първи тур. Той е това, което мислим, че трябва да е българският президент“. Това обяви в изявление по партийната телевизия 7/8 лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Той прехвърля властта в ръцете на Радев и до изборите, отказвайки се да внася кабинет. Така начело на държавата ще остане служебното правителство на президента.

„Протестът срещу ГЕРБ и всичко свършено от ГЕРБ са в миналото, а в сегашния парламент има лицемерие, неприемливо за мен. Ще се случи следното: Ние направихме всичко възможно, компромиси и жестове, за да ни подкрепят партиите на протеста. Това обаче не се случи, заради предателството на ДБ и ИБГНИ. Това значи, че отиваме на нови избори. Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без тяхна подкрепа няма да предлагаме кабинет“, каза още Трифонов

„Благодаря на всички, които застанаха до нас с имената си в първото и второто ни предложение за кабинет. Благодаря на всички. Тази битка ще е дълга и ще я спечелим заедно“, заяви за финал лидерът на ИТН.

Интересен щрих е, че изходът от връчването на първия мандат напълно съвпадна с прогноза на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, направена преди месец. Точно ден след изборите на 11 юли, Борисов обвини ИТН, че не искат да управляват, а да подарят властта на Румен Радев.

„Той не иска да има правителство и хвърля прах в очите на хората. Това е играта на Румен Радев, да остане служебното правителство. Те затова се държат сякаш ще векуват“, каза Борисов на 12 юли и обвини Радев и Трифонов, че играят обща игра.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети