Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Марков: Наистина ли Радев иска пир в разгара на чума?

Политика

Георги Марков: Наистина ли Радев иска пир в разгара на чума?

Георги Марков: Наистина ли Радев иска пир в разгара на чума? - Tribune.bg
Снимка:

„Изявлението на държавния глава пред протестиращите бе поредното срещу законно избрано българско правителство, което е абсолютно противоконституционен акт. В правото си е президентът да критикува правителството, не му е работа да сваля доверието си от него, защото не го е избрал и трябва да се съобразява по чл. 1 от Конституцията - гласа народен и Божи“. Това заяви пред 24 часа Георги Марков, депутат и бивш конституционен съдия.

„Думите на Радев, че правителството е на мутри и мафиоти, са безпрецедентни. Редно е да си мери думите. Всеки друг може да не си мери думата, но това се слуша от западните посланици. Предава се на другите правителства. Големият въпрос е: „Мутренско правителство ли е това, което прие за пръв път в 1300-годишната история на България 34-ма министър-председатели?” Кога държавният глава, щом се счита не за мутра, а за някакъв английски лорд, ще приеме ли 34-ма държавни глави на Европа? Въпросът е реторичен“, заяви Марков.

„Не отива на държавен глава в република с парламентарно управление да казва: „Махайте се! Отивайте си!” Особено пък да нарича министрите, министър-председателя, а в това число и представители на съдебната власт „мутри и мафия”. В България има презумпция за невинност и никой досега от тези министри не е осъден. Война на президент с правителство винаги е имало. Още навремето покойният ми приятел д-р Желев, който ме назначи за конституционен съдия, свали доверие от правителството на Филип Димитров, т.нар. Боянски ливади. Спомнете си как се разведоха Първанов и Станишев. Сега обаче се стига до обидни квалификации от страна на президента и призиви за насилствено сваляне на законно избрано българско правителство. Наистина ли президентът иска пир в разгара на чума?“, попита конституционалистът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

GERB OVER Иска или не иска, свършва пира на нанкащия Баце до чемеджето с пачките евра!!!
11.07.2020 00:43 / Отговор
Мууу Вземи да се обесиш
11.07.2020 01:50
ГЕРБ ако са европейци и десни, трябва веднага да си дадат оставката, цялото правителство во главе с безнравствения и непрофесионален главен прокурор, който е един прост рекетьори, който суспендира конституцията.
11.07.2020 09:48 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати