Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Кои са 22-та закона, необходими за получаване на парите по Плана за възстановяване?

Политика

ГЕРБ: Кои са 22-та закона, необходими за получаване на парите по Плана за възстановяване?

ГЕРБ: Кои са 22-та закона, необходими за получаване на парите по Плана за възстановяване? - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ поиска справка от БСП, които получиха третия мандат, кои са 22-та закона, необходими за получаване на парите по Плана за възстановяване. В декларация от името на група Десислава Атанасова предупреди социалистите, че правителството на Кирил Петков е заложило „повече мини“ в преговорите с ЕК.

„Правителството не просто е изготвило лош План за възстановяване, а е направило този План неизпълним, като е обещало закони на килограм в Брюксел“, предупреди Атанасова.

По думите й са парите са обвързани с неизпълними условия, а НС не ги е чело, защото още не са написани.

Относно настояването на ПП Бойко Рашков да бъде начело на Антикорупционната комисия, за да подкрепят кабинет с третия мандат, председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова напомни, че името на Рашков се свързва с терор над избирателите, както и с незаконни арести на бившия премиер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. За ГЕРБ Рашков е символ на милиционерски терор, който лидерите на ПП - Кирил Петков и Асен Василев, прилагат в 21 век.

„Те искат да го ползват за персонална бухалка, за политически рекет. Ако го приемете, ще обявите война на нас и не само. Това е системен опит за ликвидиране на политическата система и опозицията. Ще обявите война на ГЕРБ, правораздавателната система и гражданското общество. Разбираме, че сте подложени на брутален рекет, но каквото и да ви обещаят, ще ви излъжат. Тяхната цел не е да участват в правителство, а да овладеят силовите структури и да спечелят служебно предстоящите избори. Те искат властта цялата за себе си. Не допускаме, че БСП ще е толкова заслепена, за да приеме действия, които ще сложат край на политическата система, ГЕРБ ще издържи“, предупреди Атанасова.

Тя апелира към БСП, ако все пак приемат искането на ПП, да поемат отговорност за това, което ще се случва в държавата.

В отговор социалистът Георги Свиленски определи казаното от Атанасова като „декларация с ултиматуми“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати