Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ на протест: В България има диктатура – „Оставка“, спират хората с измислени проверки (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

ГЕРБ на протест: В България има диктатура – „Оставка“, спират хората с измислени проверки (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

„Ако тези дни станем участници в една война, най-малката, най-бедната държава това ще е национално предателство. Пазете България и от войната“, заяви Вежди Рашидов пред на събралите се членове и симпатизанти на ГЕРБ, които протестираха пред сградата на Министерски съвет с искане за оставка на правителството.

„Нали знаете, че деца се правят с любов, държава се прави с много любов, ние видяхме неща, които са абсурдни. Видяхме как се злепоставя един човек, чисто човешки пред неговите внуци, без да има вина за това. Човек, който наистина правеше всичко от любов към държавата. Днес пътувах от Варна и искам да ви кажа, че пътищата вече са в ужасно състояние. Който се смее последен, най-добре се смее, това трябва да се каже на Кирил Харвардиеца“, заяви от своя страна писателят Христо Стоянов.

Той допълни, че половин година е внушаван страх, но след този протест идва бунтът на гладните.

„В България вече има диктатура, а там е началникът на щаба на диктатора, който вкарва председателя на най-голямата опозиционна партия зад решетките“, заяви проф. Ангелов, сочейки първо Министерския съвет, където е Кирил Петков, а след това президентството.

„Арестуват Бойко Борисов, готвят се да арестуват и нас, защото знаем как да се справим с кризите в България. Арестуват лидерите на опозицията, защото имаме импотентно управление“, допълни още Ангелов. 

„Така се генерира страх, когато арестуваш по нощите, пред очите на внуците и децата. Но нас не ни е страх, защото България я строим, ще я строим ще сме тук. Това, че се опитват да ни изправят едни срещу други е, че защото ги е страх от нас. От снощи гледате в земята, когато съм пред вас колеги, защото ви е срам от Рашков. Такова срамно нещо в МВР и министър-председател никога не е имало“, заяви Маноил Манев като се обърна към полицаите. 

„Едно нещо можем да си кажем днес - Просто Киро, Просто си върви“, заяви Любен Дилов-син и допълни, че това, което се случва днес е на фона на войната в Украйна, растящата инфлация, проваления избор за шеф на БНБ. 

„Свидетели сме на полицейски произвол - от най-гадните комунистически. Преди няколко месеца този зелен чорап с помощта на няколко олигарха извършиха държавен преврат с изборите и инсталираха шайката на Просто Киро за малко, за да откраднат много. Вчера арестуваха нашия лидер на базата на едни изрезки, това могат те“, заяви пред събралите се стотици на площада Красен Кралев.

Той допълни, че вандалският акт с арестите е, за да се отклони вниманието от инфлацията, бушуващата война, защото правителството не може да се справи с проблемите на българите. „Все повече обедняваме, а тези хора са неспособни да управляват държавата“, допълни още Кралев. 

Маноил Манев съобщи за десетки съобщения и обаждания към него, че хора, които искат да стигнат до София, за да протестират, но са спирани от МВР с измислени проверки. „Искайте им номерата и да се идентифицират. Не се страхувайте". 

„Неотложното беше да използват посещението на Кьовеши като смокинов лист. Неотложното беше да хванат Борисов, Горанов и Севда със семействата им, за да ги унижат. Искам да се обърна към семействата им и децата им – не се страхувайте, ние сме с вас“, заяви Росен Желязков. 

„Този смешко там, Кирил Петков вместо да прави заседание на Министерски съвет дава показания в 11 часа пред полицай, а след това без никакви доказателства арестуват Бойко Борисов. Ние няма да им позволим да правят нищо, защото всяко тяхно действие е срещу националния интерес на България. Тези хора не са българи, те са чужденци и трябва да си ходят“, заяви Тома Биков. 

Депутатът заяви на множеството, че може да отидат към финансовото министерство, където е „другият мислител, мозъкът на Петков. Там още сигурно пише Плана за възстановяване. Ще отидем да поздравим и него и Бойко Рашков“, заяви Биков.

„Днес е денят в който всички демократично мислещи хора казват стоп на полицейщината. Днес е денят в който ГЕРБ е тук, за да заяви, че смешници, пияници, дамаджани и всякакви други популисти, бруталисти, нямат място в управлението на България. Днес е ден в който ние спонтанно провеждаме граждански протест. Протестът ни е мирен, ние сме хора, които ценим закона, редът, демокрацията. Хора които ценим и защитаваме институциите и никога няма да посегнем на българската полиция. Ние сме хора, които няма да къртим павета от площада, ние сме хора, които няма да носим ковчези, да разпъваме черни чували, няма да крещим „смърт и мафия“.

Ние сме хора, които искаме правилата и закона да се спазват. Това което демонстрират управляващите и от ляво и от дясно, защото днес сме на знаковия триъгълник на властта – безхаберие. Липса на всякаква политическа, диалогическа, политически франкенщайн, чиято единствена цел е да открадне всичко, което има и да си ходи. Ден се денят, в който трябва ясно да заявим, че ще се противопоставим с всички демократични и парламентарни средства на хунтата, която се роди под юмрука на Радев. На тези които без присъда, без съдебно разпореждане, без прокурорско разпореждане влизат по домовете на български политици пред очите на децата им, внуците им, съпрузите им и ги извеждат, ние сме тези които стоим зад Менда, Севи, Влади и Борисов. Ние сме ГЕРБ, с вас сме по-силни“, заяви Десислава Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети